Salata je uvijek bila ono što izbjegavamo pakirati za posao jer ju dugo nosimo u torbi, zna postati premekana i gnjecava i jednostavno nikada nije ukusna kao na nedjeljnom ručki. Kako biste sve to izbjegli, isprobajte trik sa staklenkom i uvijek jedite svježu i hrskavu salatu! Evo kako!
Prvi sloj
Započnite s dresingom. Stavite dresing po želji, a ako ste pravi klasičari recept za nepogrešivi recept za dresing potražite OVDJE! Oko tri žlice dresinga će biti dovoljne sa salatu ove veličine.
Drugi sloj
Sezonsko povrće. I to ono koje neće postati meko i gnjecavo u kontaktu s dresingom. Koristite povrće poput mesnatih paprika, kukuruza, mrkve i sličnoga.
Treći sloj
Čisti proteini. Kako biste osigurali da će vas salata držati sitima neko vrijeme, važno je dodati proteine- Mogućnosti su beskrajne, a možete koristiti grilanu piletinu, kozice ili kuhana jaja.
Četvrti sloj
Ukusni dodaci. Oni će dati okus vašoj salati, a možete ubaciti suncokretove sjemenke, sjeckane bademe, kockice sira ili komadiće ljutike.
Peti sloj
Na kraju dodajte lisnatu salatu i začinsko bilje. Samo pazite da je salata potpuno suha u trenutku kad ju dodajete kako bi što duže ostala svježa.
Najbolje za kraj!
Kada želudac zakruli, sve što trebate napraviti jest ''promućkati'' staklenku!
Dobar tek!