Salata u staklenci

Trik za ručak za posao koji ćete obožavati!

 Getty Images/iStockphoto
Jednostavno, lako prenosivo u vašoj torbi i najvažnije: zdravo!

Salata je uvijek bila ono što izbjegavamo pakirati za posao jer ju dugo nosimo u torbi, zna postati premekana i gnjecava i jednostavno nikada nije ukusna kao na nedjeljnom ručki. Kako biste sve to izbjegli, isprobajte trik sa staklenkom i uvijek jedite svježu i hrskavu salatu! Evo kako!

Prvi sloj

Započnite s dresingom. Stavite dresing po želji, a ako ste pravi klasičari recept za nepogrešivi recept za dresing potražite OVDJE! Oko tri žlice dresinga će biti dovoljne sa salatu ove veličine.

Drugi sloj

Sezonsko povrće. I to ono koje neće postati meko i gnjecavo u kontaktu s dresingom. Koristite povrće poput mesnatih paprika, kukuruza, mrkve i sličnoga.

Treći sloj

Čisti proteini. Kako biste osigurali da će vas salata držati sitima neko vrijeme, važno je dodati proteine- Mogućnosti su beskrajne, a možete koristiti grilanu piletinu, kozice ili kuhana jaja.

Assembling a mason jar salad for a lunch to go
Getty Images/iStockphoto

Četvrti sloj

Ukusni dodaci. Oni će dati okus vašoj salati, a možete ubaciti suncokretove sjemenke, sjeckane bademe, kockice sira ili komadiće ljutike.

Peti sloj

Na kraju dodajte lisnatu salatu i začinsko bilje. Samo pazite da je salata potpuno suha u trenutku kad ju dodajete kako bi što duže ostala svježa.

Najbolje za kraj!

Kada želudac zakruli, sve što trebate napraviti jest ''promućkati'' staklenku!

Dobar tek!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:34