NA RUČKU S TRUMPOM

Trump je morao biti odmah uslužen,obožavao je dijetalnu Colu,well done pečeni odrezak i slatkiše

 Nicholas Kamm/Afp
Nekadašnji Trumpovi zaposlenici otkrili su prehrambene navike bivšeg američkog predsjednika

Nakon što je Donald Trump izgubio predsjedničke izbore i Bijelu kuću prepustio svom protukandidatu i današnjem predsjedniku SAD-a Joeu Bidenu, američki Washintonian odlučio je napraviti veliku reportažu s izjavama zaposlenika njegovog hotela s pet zvjezdica koji je bio prisiljen staviti u prodaju još 2019. godine kada se našao u središtu korupcijskog skandala. Nekadašnji zaposlenici Trumpovog hotela, kojeg je bivši predsjednik namjeravao prodati za vrtoglavih 500 milijuna dolara, ispričali su otkriti Trumpove neobične prehrambene navike.

"Svi su znali da stol broj 72 pripada predsjedniku", započela je svoju reportažu novinarka Jessica Sidman te dodala kako je upravo taj stol, koji se nalazio u sredini hotelske sale, u svakoj prilici bilo nemoguće promašiti. Bez obzira na važnost osoba koje su odsjedale u hotelu ili dodatnom plaćanju znatiželjnih turista, za tim je stolom u hotelskom BLT Prime restoranu, oduvijek sjedio samo predsjednik, njegova djeca ili pak neki od njegovih najbližih suradnika poput Mikea Pencea.

image
Scott Frances/Trump International Hotel Washington, D.c. Facebook/

Washingtonian i Sidman došli su u posjed dokumenta koji je opisivao čitav protokol koji bi zaposlenici trebali slijediti u trenutku kada bi u hotelski restoran stupio Donald Trump. Čim je Trump sjeo, konobar bi mu diskretno poslužio Purellov dezinficijens za ruke (naravno, uključujući i vrijeme kad COVID nije postojao). Razgovor bi počinjao riječima:

"Dobar (doba dana) gospodine predsjedniče, želite li vašu dijetalnu Colu sa ili bez leda?" (na ispoliranom pladnju već su unaprijed stajale bočice s čašom koja će odgovarati u oba slučaja.

Bočica se otvarala isključivo ispred njega, držeći jednom rukom otvarač u njegovoj prvoj trećini, a drugom pridržavajući bocu Cole (hvat ruke smije biti u prvoj trećini boce). Jednom kad je piće natočeno poslužuje se s njegove desne strane.

Trump je uvijek jeo isto: Shrimp Cocktail (jelo od kuhanih kozica posluženih uz umak najčešće pomiješanog kečapa, majoneze, a nekad i hrena), well-done pečeni odrezak i pomfrit (nekad je uzeo pitu od jabuke ili čokoladnu tortu za desert). Od trenutka kad je sjeo želio je da ga se usluži u roku od dvije minute (to je vrijeme kad su trebali pripremiti duplu porciju mekih laganih peciva), dok je Shrimp Cocktail trebalo donijeti - odmah. To naravno nije sve, staklena bočica Heinzovog kečapa također je trebala biti otvorena ispred njega kako bi čuo prepoznatljivi zvuk prilikom otvaranja nove ambalaže.

Povrće je prekriženo za njega. Melania Trump je jednom vratila jelo jer joj se nije svidjelo što su ribu posipali peršinom i vlascem kako je otkrio Bill Williamson, tadašnji izvršni chef restorana. Trump nikad nije vratio jelo, ali je bio jako razočaran. Također, znao je propitivati zašto je netko za stolom dobio veći steak. Restoran je znao naručivati i goleme kozice kako bi on imao najveće za stolom.

"Jednom mi je prigovorio o veličini odreska. Radilo se o dva odreska i oba su bila pečena well done. Ne znam možda je ovaj bio malo veći. Uvijek sam mu pripremao rib eye ili filet mignon, ali nakon primjedbe o veličini odreska pripremao sam mu tomahawk nešto težeg od jednog kilograma. Više se nikad nije potužio da nije imao najbolji, najveći i najljepši odrezak." ispričao je Williamson.

Osim škampa, odreska i krumpirića, za Trumpa se pri svakom dolasku pripremao i poseban paket sa slatkišima. Bivši predsjednik, naime, posebno je uživao u Lay's čipsu s kiselim vrhnjem i lukom,Milky Way i Snickers čokoladicama, Nature Valley granola pločicama, Tic Tac bombonima, gumenim medvjedićima, Chips Ahoyju, Oreosima, grožđicama prekrivenim čokoladom i nekoliko drugih američkih slatkiša.

image
-/Shutterstock Editorial/Profimedia/-/Shutterstock Editorial/Profimedia

Inače, Trump je itekako brinuo o svojoj težini. Naime, bivši američki predsjednik jako se bojao da potpadne pod kategoriju pretilih ljudi pa si je tako nadodao 2,5 centimetara na svoju stvarnu visinu. Na vozačkoj dozvoli mu piše kako je visok nešto više od 180 centimetara, dok na liječničkom kartonu stoji kako je njegova visina nešto iznad 190 centimetara. Iako teži oko 107 kilograma, Trump je pod svaku cijenu htio izbjeći da ga se naziva pretilom osobom.

image
Scott Frances/Trump International Hotel Washington, D.c. Facebook/

U reportaži Washintoniana otkriveno je i kako su hotel posjećivali poznati političari iz cijelog svijeta te Trumpovi američki prijatelji čija su imena i titule zaposlenici hotela morali znati u svakom trenutku. Prema takvim se, posebnim gostima, odnosilo i s posebnom pažnjom, a u slučaju da je nešto pošlo po krivu, gosti bi se uglavnom pozivali na svoje titule te zaposlenicima prijetili otkazom.

Bivši je upravitelj hotela otkrio i kako je jedan od najproblematičnijih gostiju, prema njegovom mišljenju, svakako bio Trumpov odvjetnik Rudy Giuliani. On bi, naime, tek nešto prije nego bi dolazio u restoran, u najvećoj gužvi, tražio stol za desetero koji su zaposlenici instantno morali pripremiti. S druge strane, Trumpova djeca nisu bili česti gosti hotelskog restorana, a kada bi i došli, pojavili bi se tek na kratko, večerali i otišli bez previše zahtjeva.

Bivši zaposlenici su otkrili i kako većina njih nije podupirala Trumpovu politiku no voljeli su raditi u njegovom hotelu zbog dobrih plaća i još boljih napojnica. Jedan od konobara u hotelskom restoranu otkrio je kako je u jednoj godini zaradio više od 100 tisuća dolara samo u napojnicama.

image
Scott Frances/Trump International Hotel Washington, D.c. Facebook/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:09