KORAK PO KORAK

Tuna poke je savršeno jelo za vruće dane. Naučite ga napraviti kod kuće!

Korak po korak tuna poke
 Marko Miščević

U Hrvatskoj je na dobrom putu da s trona popularnosti skine sushi. Naučite ga napraviti kod kuće!

KORAK 1.

Pripremite kuhanu sushi rižu, leđni dio svježe tune, tartar od svježih jadranskih kozica, povrće i začine.

image
Korak po korak tuna poke
Marko Miščević

KORAK 2.

Na toplu rižu rasporedite furikake začin kojeg možete nabaviti u specijaliziranim prodavaonicama.

image
Korak po korak tuna poke
Marko Miščević

KORAK 3.

Na kockice narezanu tunu marinirajte poke umakom, crnim sezamom i nasjeckani mladim lukom.

image
Korak po korak tuna poke
Marko Miščević

KORAK 4.

Dobro promiješajte mariniranu tunu kojoj dodajte i žlicu sitno sjeckanog ljubičastog luka.

image
Korak po korak tuna poke
Marko Miščević

KORAK 5.

Na rižu slažite: mariniranu tunu, tartar od kozica, edamame - zelena zrna soje i marinirane shiitake gljive.

image
Korak po korak tuna poke
Marko Miščević

KORAK 6.

Na kraju dodaje još malo narezanog svježeg krastavca te na sredinu ukiseljenog đumbira.

image
Korak po korak tuna poke
Marko Miščević
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 09:47