02.-11. VELJAČE

TUNA, SUSHI & WINE FESTIVAL 2018.: Spoj Hrvatske i Japana u najboljim gastro užicima!

 Mario Kučera
Četvrti po redu Tuna, Sushi & Wine Festival predstavlja spoj i razmjenu iskustava kulturnih, povijesnih i prirodnih resursa Hrvatske i Japana zajedno s gastronomskim doživljajem.

Turistička zajednica grada Zadra u suradnji s Gradom Zadrom, Japanskim Veleposlanstvom u RH, Ministarstvom turizma, Hrvatskom turističkom zajednicom, Hrvatskom gospodarskom komorom, TZ Zadarske županije i NPO JCEA Japanskim-hrvatskim Društvom razmjene te ostalim partnerima u projektu predstavlja program Tuna, Sushi & Wine Festivala 2018., koji će se održati u terminu od 02.-11. veljače 2018. godine.

Festival će biti podijeljen na stručni dio i program za javnost:

Festivalski program otvoren za javnost obuhvaća svečanu gala večer u Arsenalu, origami radionice u suradnji s Hrvatskim origami društvom u Arheološkom muzeju Zadar, prezentacije tradicionalnih japanskih borilačkih i obrambenih vještina u izvedbi zadarskih sportskih klubova, predavanja i izložbu fotografija u Kneževoj palači, eno-gastro sajam u atriju palače Cedulin te tjedan posebne prigodne ponude specijaliteta od tune u zadarskim restoranima.

Mario Kučera

Fantastična tuna Marija Kučere

Posebno smo ponosni što je autor prethodno spomenute izložbe pod nazivom "Fantastična tuna" naš suradnik Mario Kučera, poznat po svom prepoznatljivom stilu i zaista čarobnim fotografijama. Radovi će biti izloženi u maloj izložbenoj dvorani, a izložbu će biti moguće razgledati od 2. do 11. velječe.

Stručni dio obuhvaća edukaciju i izobrazbu u kulinarskim vještinama pod vodstvom hrvatskog kuharskog majstora Davida Skoke. Za domaće i japanske uzvanike i novinare planiran je obilazak i upoznavanje Zadra i Zadarske županije.

Cijeli program pogledajte OVDJE!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 03:49