Rijeka Underground

Tunel RI na dva dana postaje najveći urbani vinski podrum pod zemljom u Hrvatskoj

 Matej Marjanović/Adria Fun
Nakon Zagreba, unikatni tematski festival seli na Kvarner, taman usred turističke sezone

Rijeka će u srpnju postati prvi grad na Jadranu u kojem će se održati urbani Wine & Walk festival pod zemljom. Dogodit će se to 12. i 13. srpnja u jedinstvenom ambijentu Tunela RI, izgrađenog ispod Starog grada prije gotovo 85 godina.

Više od 3000 posjetitelja oduševljeno je pohodilo premijerno izdanje prvog podzemnog festivala, koji se održao prije nepuna dva mjeseca u Zagrebu u Tunelu Grič, a sada u Rijeku dolazi još veći i zanimljiviji Rijeka Underground. Pa ima li boljeg mjesta za degustacije vina i delicija od tunela u samom središtu grada Rijeke, usred ljetne sezone, kada će svi posjetitelji ovog jedinstvenog festivala moći vrućinu gradskog asfalta zamijeniti za ugodnu šetnju kroz tunel prirodno klimatiziran na tek dvadesetak stupnjeva? Evo što o tome kaže idejna začetnica ovog unikatnog tematskog festivala Paula Kovačić.

image
Matej Marjanović/Adria Fun
image
Matej Marjanović/Adria Fun

"Naravno da nema! Uzbuđena sam što mogu najaviti naše prvo izdanje festivala u gradu koji teče! Rijeka Underground bit će unikatan spoj hedonizma i zabave pod zemljom u ugodno rashlađenom Tunelu RI, kojeg ćemo prigodno pretvoriti u najveći urbani vinski podrum u Hrvatskoj na više od 1500 m2. Sljubljivat ćemo više od 200 vina iz plave i zelene Hrvatske zajedno s delicijama i zabavom jer sve posjetitelje očekuje pravi podzemni glazbeni koncert, selfie kutak, svjetlosni efekti, vinska izložba budućnosti te nagradna igra u kojoj mogu osvojiti vrijedne nagrade", izjavila je Kovačić. Prvi Rijeka Underground posvećen je urbanoj vinskoj kulturi te će Tunel RI tako i biti uređen vizualno i svjetlosno, a kroz njega će se posjetitelji kretati jednosmjerno od katedrale Sv. Vida prema izlazu kod Osnovne škole Dolac.

image
Matej Marjanović/Adria Fun
image
Matej Marjanović/Adria Fun

"Imamo već potvrđen dolazak najboljih vinara iz Istre i Primorja, Dalmacije, Slavonije i Bregovite Hrvatske, a ostalo je još slobodno tek nekoliko štandova. Javite se dok još ima mjesta", pozvala je vinare naglasivši potom da će se Rijeka Underground održati u petak i subotu, 12. i 13. srpnja od 14 do 21 sat.

Svi posjetitelji dobit će i originalnu Rijeka Underground vinsku čašu na poklon, a dio prihoda od ulaznica izdvojit će se i u humanitarne svrhe. "To nam je jako važno. U Zagrebu smo financijski podržali rad udruge Krijesnica, a u Rijeci ćemo podržati jednu od lokalnih humanitarnih udruga", rekla je Paula Kovačić.

image
Matej Marjanović/Adria Fun
image
Matej Marjanović/Adria Fun

Kao i u Zagrebu, i u Tunel RI moći će se ulaziti s ulaznicama kupljenim isključivo na točno vrijeme kako bi se izbjegla gužva i održavala ugodna atmosfera. U pretprodaju upravo je pušten ograničen broj ulaznica po nižim cijenama, a mogu se nabaviti online u sustavu EVENTIM te u poslovnicama Tiska i Petrola u Rijeci i drugim gradovima. Na dane održavanja festivala bit će moguće kupiti ih i na ulazu, ali po višoj cijeni, naravno ako se prethodno sve ne rasprodaju u pretprodaji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. lipanj 2024 09:01