ZAGREBAČKI HIT

Turbopopularan kiosk s tajlandskom hranom na koju se čekalo pola sata objavio veliku novost

 Saralee‘s Thai Street Foodfacebook Page/
Zagrepčani bez pogovora čekaju u redu zbog jako dobre tajlandske hrane

Da se u Saralee's thai street foodu kod Importanne Galerije, donedavno jedinom mjestu s autentičnom tajlandskom hranom u Zagrebu, i dalje kuha vrlo dobro, prilično je jasno svakome tko u vrijeme ručka prošeće potezom od Martićeve do Vlaške, pa naiđe na gužvu pokraj kioska iz kojeg se šire omamljujući mirisi curryja, stir fryja i drugih azijskih specijaliteta.

Gladne goste ne ometa ni činjenica da se na hranu čeka 20-ak minuta, pa dok nestrpljivo cupkaju na mjestu, Saralee's thai street food uvjerljivo drži titulu najpopularnijeg kioska u gradu.

„Kako to da kuham u Zagrebu? Odgovor je jednostavan - u Zagreb me dovelo, a što drugo nego ljubav. Ja sam apsolutno luda za tajlandskom kuhinjom! Inače, dolazim južnog dijela Tajlanda koji graniči s Malezijom i ondje sam radila u jednoj srednjoj školi učeći djecu, a o čemu drugome doli tajlandskoj kuhinji. Bavila sam se i cateringom, a kad sam došla u Hrvatsku odlučila podijeliti svoju ljubav s ljudima koji je dijele prema hrani!“ ispričala nam je svojevremno Saralee Madnui.

„Što je vaš neki favorit? pitali smo Sarulee „Ajme, to je preteško pitanje kad ja obožam baš sve na meniju! Kad bih morala birati možda bih izdvojila Tom Yum jer to je zapravo Tajland. Različiti okusi koji su divno sjedinjeni u jednoj zdjelici i čine harmoniju. Vi tako ne kombinirate okuse u Hrvatskoj, ali u Tajlandu rado spajamo i slatko, kiselo i ljuto zatim različite teksture i kremasto i hrskavo.“ otkrila nam je Saralee.

Ponekad se u ovu pikantnu juhu od kozica ili škampi može dodati i malo kokosova mlijeka kako bi bila kremastija, a jede se vruća! Sastojci koji ga karakteriziraju su limunska trava, galangal (korijen nalik đumbiru i izgledom i okusom), riblji umak, limetin sok, lišće limete te repovi škampa ili kozica, a ovdje ju služe s jasmin rižom.

Na svojim društvenim mrežama objavili su kako sutra otvaraju novi restoran pod istim brendom i to na adresi Ulica Crvenog križa 31. Postojeći kiosk će i nastaviti s radom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 00:53