Dobra klopa i mjuza

U čast gospođice rajčice: Za produženi vikend idemo na Paradajz from Paradise fest dočekati ljeto

 Salty Business
Dočekajte ljeto sa stilom, povedite klince, nazdravite maštovitim delicijama i koktelima u Svetoj Nedelji od 23. do 25. lipnja

Paradajz from Paradise, festival posvećen lokalno uzgojenim sočnim rajčicama, održava se od 23. do 25. lipnja na lokaciji parka i jezera Kipišće u Svetoj Nedelji. Domaćin festivala je Rajska rajčica koje se već više od 20 godina uzgajaju u Svetoj Nedelji. Njihova kvaliteta je prepoznata i u inozemstvu kada su uvrštene među 50 najpriznatijih proizvođača sorti cherry i cocktail rajčica u svijetu.

Paradajz from Paradise zamišljen je kao oda lokalnom proizvodu uz savršeni doček ljeta praćen dobrom hranom, koktelima i glazbom. Za hranu su zaduženi pravi majstori - Marin i Josip Nekić koji dolaze u Svetu Nedelju s prelijepim restauriranim oldtimerima gdje će sva tri dana festivala posluživati nekoliko jela posebno osmišljenih za ovu priliku. Naravno, uz nova jela pripremat će i svoj klasike kao što su pulled pork s coleslaw salatom i majonezom od kapara i Trailer mess - varijantu pulled porka s domaćim svetonedeljskim rajčicama sorte calimera, tzatzikijem i vlastitim BBQ umakom.

image

Josip Nekić

Press

"Za vrijeme gostovanja na jednom festivalu u Zagrebu, čovjek je biciklirao od Dubrave do Jaruna samo da bi pojeo naš Trailer mess, ali je uranio nekoliko sati jer smo otvarali u 19 sati. Ono što je nevjerojatno je da je gospodin ponovno došao biciklom oko 20 sati samo da ponovno pojede naš Trailer mess. Nama je to jedna od najljepših potvrda našeg rada!”, izjavili su Marin i Josip Nekić.

Uz Nekiće, kuhat će i iskusan kuhar Zlatko Belužić koji je u gastronomskim kuloarima najpoznatiji po je višegodišnjem angažman vezan uz lošinjsku grupaciju Jadranka hotela. On će pripremati "Rajski tuna bowl", inačicu popularne havajske zdjele s domaćim rajčicama, tunom, posebnom crnom rižom Venere, mladim lukom, zatim varijantu prutića od bijele ribe u hrskavim panko mrvicama s domaćim pestom od rikule i kremastom pečenom skutom uz još poneko iznenađenje.

image

Bumbargrad na Paradajz from Paradise

Salty Business

Program ljetnih večeri počet će u 19 sati pa će svi zainteresirani moći guštati na prostranoj zelenoj tratini uz jezero, finu hranu ali i koktele koje će Nekići pripremati. Povedite i klince! Očekuje ih edukativno-likovna radionica pod nazivom "Bumbargrad" svakog dana od 19 do 21 sat uz likovne stručnjake.

Ipak, ljeto ne možemo dočekati bez glazbe. U petak, 23. lipnja će nastupiti Zsa Zsa, u subotu band Eter, a u nedjelju se na pozornicu penje Gipsy Jazz Kvartet. Sva glazbena događanja počet će u 20 sati i 30 minuta. Ne očekujte klasične koncerte, već intimno druženje uz opuštenu glazbu gdje uz dobro društvo s koktelom u ruci, zavaljeni u udobne ležaljke na Rajskoj plaži koju će postaviti kraj samog jezera uživate u životu i nazdravljate još jednom početku, ljetu ispred nas koje smo toliko čekali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:24