PROMO

U Dubravici sada možete kupiti tuna salatu i roast beef sendvič s potpisom chefa Matije Bregeša

 Promo/
Povodom 60. rođendana Dubravica ostvarila suradnju s renomiranim chefom Matijom Bregešom

Pekara Dubravica ove godine slavi 60. rođendan, a povodom jubilarne obljetnice, ostvarili su suradnju s renomiranim chefom Matijom Bregešom i tako svoje pekarske proizvode podigli za još jednu razinu.

Posebno za ovu rođendansku priliku, chef Bregeš, inače ovjenčan Michelinovom zvjezdicom u paškom restoranu Boškinac 2020. godine, u suradnji s tehnolozima Dubravice kreirao je čak desetak novih ekskluzivnih proizvoda, koristeći isključivo visokokvalitetne namirnice. Tako svi ljubitelji Dubravice odnedavno u njezinim poslovnicama mogu kušati roast beef sendvič i salatu od tune s potpisom Matije Bregeša, a do idućeg proljeća u ponudi Dubravice moći će pronaći čitavu paletu proizvoda nastalih u suradnji s chefom Matijom Bregešom.

image
Promo/

U salati od tune krije se kombinacija kus-kusa, tune, artičoke, kalamata maslina, kapara te grilanog povrća. Upravo je s ovim proizvodom Dubravica svojim kupcima željela ponuditi zdrav obrok mediteranskog tipa s puno povrća, a njezina tajna je i u tome što u Dubravici povrće grilaju i potom mariniraju po nekoliko dana, kako bi se postigla punoća okusa. Roast beef sendvič pak je poseban zbog ručno rađenog brioche peciva dobivenog dugom fermentacijom divljeg kvasca i dobrom količinom maslaca, inače prvog takve vrste u ponudi Dubravice. Upravo to pecivo napunjeno je mariniranim junećim ramstekom, sirnim namazom na bazi Brie sira te kombinacijom oraha, ribanog hrena i aceto kreme.

image
Promo/

Inače, suradnja Dubravice i chefa Matije Bregeša započela je u jesen 2020. te od tada, kako kažu, mjesecima pažljivo biraju namirnice i kreiraju recepte kako bi kupcima ponudili proizvode s visokokvalitetnim sastojcima bogatog okusa i svježine.

"Suradnja s Dubravicom bila je veoma izazovna jer smo morali paziti na puno različitih faktora kao što su dostupnost namirnica, cijena, mogućnost pripreme u velikim količinama, balans okusa i vrste namirnica prihvatljivih većini kupaca, kao i na sezonalnost i kvalitetu svake namirnice. U posljednjih nekoliko mjeseci obuhvatili smo više različitih proizvoda poput sendviča, salata, slatkih i slanih palačinki te smo osmislili nekoliko različitih kreacija. Na proizvode koje smo tim Dubravice i ja osmislili gledam kao na važan iskorak prema još višoj kvaliteti i širini ponude u Dubravici. Time smo kupcima pružili mogućnost kupovine premium proizvoda gdje svatko za sebe može pronaći ono što mu najviše odgovara", istaknuo je chef Matija Bregeš.

image
Promo/

U svojih šest desetljeća postojanja pekara Dubravica izrasla je iz malog obiteljskog obrta u jedan od vodećih pekarskih lanaca u Hrvatskoj. Danas broji ukupno 35 poslovnica u Zagrebu, Zaprešiću i Zaboku, s više od 100 proizvoda u asortimanu i ukupno 429 zaposlenika.

Iz Dubravice dodaju i kako je jedan od razloga uspjeha i dugovječnosti lanca Dubravica je korištenje kvalitetnih, lokalnih namirnica. Većina sastojaka koji se koriste proizvodi su hrvatske poljoprivrede poput jaja iz Rugvice, mlijeka i vrhnja iz Bedenice, buča iz Stubice, jabuka, malina i borovnica iz Bistre i kozica iz viškog akvatorija. Osnova za kruh je vlastito uzgajana i njegovana kultura divljeg kvasca (startera) koji je sastavni dio gotovo svih vrsta kruha iz Dubravice. Svaki dan se pri proizvodnji kruha potroši gotovo tona startera. Poznato je da je kruh proizveden s dodatkom startera i uz produženu fermentaciju, lakše probavljiv, trajniji, nutritivno vrjedniji i ukusniji. Gotovo sva se tijesta obrađuju ručno, u proizvodnji kruha koriste čak 25 vrsta brašna, a sam proces proizvodnje tijesta za kruh traje i do dva dana kako bi se postigla najbolja razina kvalitete.

Dobro je dodati i kako cijena salate od tune s potpisom chefa Bregeša iznosi 25,00 kuna, a roast beef sendviča 20,50 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 17:37