Ritam scene

U Istri je na odličnoj lokaciji otvoren novi restoran koji privlači i interijerom i ponudom

Ima i veliku terasu s pogledom na povijesni dio grada, a mnoge će razveseliti da će njegov bar raditi do ponoći


Smješten u samom centru grada, na pulskom Forumu, i to na mjestu nekadašnje zgrade izrađene 1875 otvoren je bar i restoran SALON 1875. Upravo tako je odlučeno i o imenu restorana, sa željom vlasnika da ispoštuju tradiciju, ali i da mu dodaju novi, moderan twist, kako u uređenju, tako i u gastro ponudi. Plan im je, naime, da restoran bude otvoren tijekom cijele godine, a jelovnik im je baziran na mediteranskoj ponudi.

Iza Salona 1875 stoje Nemanja i Ivana Vicković, pulskoj publici poznati i kao vlasnici pizzerije Amore, Arsenal bara te restorana Piazza Nove.

image

Salon 1875

Mario Poje

"Ljubav nas uvijek vodi, kako privatno tako i u poslu. Izvrsno se nadopunjujemo, jer je Nemanja odličan chef u kuhinji, a ja sam zadužena za sve ostale poslove", govori Ivana Vićković koja je ujedno i somelierka koja je završila WSET Academy u Londonu, prestižnu školu za edukaciju o vinima i žestokim pićima tako da su odabrali, kako kaže, provjerena hrvatska, francuska i talijanska vina.

image

Terasa restorana i bara Salon 1875

Mario Poje

Među njima je i rose Miraval, vino holivudskog šarmera Brada Pitta. Za uspjeh Miravala zaslužan je i njegov jedinstveni karakter, koji ga izdvaja od glavnih konkurenata. To je bila misao vodilja i novog restorana u Puli! Stoga Salon 1875 surađuje s lokalnim OPG-ovima kako bi svakodnevno imali svježe domaće namirnice.

"Osim lokalne ponuda bit će u ponudi i jela s potpisom“, otkriva chef Nemanja, koji budućim gostima preporučuje hobotnicu, kao i svježu tunu.

image

Prostorom dominiraju bijela i kraljevsko plava boja te zlatni lusteri

Mario Poje

Klasika je uvijek u modi, a kako bi osuvremenili cijelu priču i istaknuli povijest same zgrade, u ovom restoranu odlučili su zadržati arhitektonske elemente i ubaciti suvremene komade namještaja. Stoga je u fokusu bar u kraljevsko plavim pločicama, dok su zlatni lusteri različitih dimenzija obogatili cijelu priču.

Pod krasi popularni terazzo uzorak koji je razigrao cijelu priču, a veliki zid ukrašen je umjetničkim dijelima lokalne umjetnice Branke Legović, iz Ateljea Augusta. Osim što možete uživati u izloženim djelima, galerijski dio je i prodajnog karaktera tako da se potiče i podržava lokalna zajednica.

image

Meni je mediteranski, a na vinskoj listi možete pronaći i neke upečatljive etikete, ako što je Miraval Brada Pitta

Mario Poje

Restoran ima i veliku lijepo uređenu terasu s pogledom na povijesni grad, pa će ispijanje finih vina i uživanje u jelima biti još ljepše ovog vrućeg ljeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 04:43