
"Ovi četvrtak kuhamo ludosti i pije se luda sorta", najavio je neobičnu večeru u šibenskom Visianiju tamošnji chef, mladi, talentirani Grgo Bačelić. Na adresi Obala dr. Franje Tuđmana 2, u restoranu koji je prošle godine proglašen drugim najboljim u kategoriji ubrane kreativne kuhinje u sklopu dodjele nagrada Dobri restorani, dakle, ovog četvrtka, kuha se nešto posve drugačije.
Kako je najavio Bačelić, namirnice su iz Dalmacije, neke su poznate i često korištene, a neke zaboravljene, a uz sve to posluživat će se graševina. I to kako bi goste uspjeli uvjeriti da u pitanju nije samo vino za gemišt, poručuje Bačelić.
Na večeri u sljedovima posluživat će se tako jela s kopnenom i morskom šparogom, žabe s holandezom, puži s ljutikom, pastrva, skuta i jagode. Cijena večere je 55 eura, a rezervacije su obavezne. Više detalja možete pronaći i ovdje.
Svakako je važno dodati i da je Grgo Bačelić jedan od najmaštovitijih i najperspektivnijih mlađih chefova na domaćoj sceni, a ono što posebno cijenimo jest njegova skromnost, poniznost prema namirnici i poštovanje prema poslu koji radi. Šira javnost pamti ga kao mladog kuhara koji je kuhao uz Ivanu Bekavac u njezinom zagrebačkom Kutu, prije toga radio je i uz chefa Rudolfa Štefana u Pelegriniju, a posljednje dvije godine vodi šibenski Visiani, jedan od najboljih tamošnjih restorana. Više o njemu možete čitati ovdje.
Komentari
0