EAST MEETS WEST

U lošinjski Matsunoki ovog kolovoza stiže priznati nizozemski chef Jacob-Jan Boerma

 Hans Van De Vlekkert/
Jela će pripremati zajedno s chefom restorana Matsunoki, Sašom Pribičevićem

Lošinjski restoran Matsunoki, smješten u Hotelu Bellevue u uvali Čikat, 10. kolovoza postat će domaćin više nego zanimljivog dining eventa "East Meets West". Gurmani i ljubitelji vina imat će priliku biti dio, kako ga nazivaju, gastronomskog spektakla i uživati u večeri od 8 slijedova koju su s pažnjom osmislili i pripremili chef restorana Matsunoki Saša Pribičević i gostujući chef Jacob-Jan Boerma, jedan od najodlikovanijih kulinarskih virtuoza, poznatiji kao donedavni vlasnik restorana De Leest u Nizozemskoj.

Boerma je De Leest otvorio 2002. godine, do 2014. godine restoran je dobio tri Michelinove zvjezdice, a onda je 2019. godine chef odlučio zatvoriti vrata restorana i posvetiti se obitelji. Prije dva dana na svom je Instagramu objavio kako je restoran De Leest prodao, a trenutno je okupiran radom na novom restoranu Fine Fleur.

Na lošinjskoj večeri chef Jacob-Jan i chef Saša Pribičević pokazat će kako pripremaju jela nadahnuta brojnim putovanjima te kako spajaju japanske i mediteranske namirnice s otoka i tako spojiti okuse istočne i zapadne kuhinje. Jela će se uparivati s vinima nagrađene Matsunoki vinske karte. Naime, poznati američki časopis Wine Spectator, vodeći autoritet u svijetu vina s globalnom čitanošću preko tri milijuna ljudi, dodijelio je restoranu Matsunoki nagradu "Best Award of Excellence" označenu s dvije vinske čaše.

image
Saša Pribičević
Hotel Bellevue/

Vinska karta restorana Matsunoki nudi gotovo 500 vrsta vina te više od 2000 boca japanskog viskija, kao što je Nikka Taketsuru, Yamazaki i rakije sake te izvrsnih hrvatskih vinskih sorti graševine, istarske malvazije i terana.

Broj mjesta je ovoj večeri je ograničen pa je stoga potrebna prethodna rezervacija.

image
Www.guenterstandl.de
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:09