Samo odabrane berbe

U najstarijem vinskom restoranu u Zürichu pila su se vina poznate kutjevačke vinarije

 Vladimir Druskovic/Press
Švicarska scena već poznaje Krauthaker vina te se ona nalaze na vinskim kartama najrespektabilnijih restorana i vinskih barova

Vinarija Krauthaker ovaj je tjedan u organizaciji tvrtke Adriatic terroir GmbH predstavila svoje odabrane etikete u Švicarskoj. Događaj je organiziran u Zürichu, u restoranu Oepfelchammer, koji tradiciju njeguje već 225 godina te je ovom prigodom okupio profesionalce iz vinskog i gastronomskog svijeta.

Poznat kao mjesto okupljanja brojnih stanovnika glavnog trgovačkog i kulturnog središta Švicarske, Oepfelchammer od 1802. njeguje ugodnu i toplu atmosferu uz izvrsnu kuhinju i prvoklasna vina. Jasan je ovdje i kulinarski naglasak na specijalitetima iz Zürichu i okolice, koji su s godinama dobili moderniju prezentaciju.

Zbog toga se Oepfelchammer činio kako sjajno mjesto na kojem će švicarskoj publici biti prezentirana vina poznate kutjevačke vinarije, što je ujedno bio i prvi takav event u organizaciji tvrtke Adriatic terroir GmbH.

Prezentaciju odabranih vina ovom su prigodom održali Martina Krauthaker Grgić, glavna enologinja vinarije Krauthaker, Nikola Drmić, komercijalni direktor vinarije Krauthaker te Danijela Filipovića ispred tvrtke Adriatic terroir GmbH, tvrtke specijalizirane za uvoz vina iz jugoistočne Europe, s posebnim naglaskom na hrvatska vina.

image
Vladimir Druskovic/Press

"Krauthaker je već etablirano ime na švicarskom tržištu koje cijeni vrhunski proizvod i kredibilitet. To potvrđuju i kupci koji su izrazito otvoreni prema autohtonim sortama", rekao je Filipović naglasivši kako je Graševina Pomale pozicionirana je na prvom mjestu po izboru potrošača te predstavlja svojevrsnu "vizit kartu" vinarije Krauthaker.

Naime, Krauthaker je na švicarskom tržištu prisutan gotovo cijelo desetljeće, pa Filipović ističe kako uz spomenutu graševinu, kupci rado biraju i Chardonnay Rosenberg te Mercs.

"Krauthaker vina se nalaze na vinskim kartama najrespektabilnijih restorana i vinskih barova", dodao je i ustvrdio da vina jadranske regije postaju sve prepoznatljivija, a lokalne sorte, terroir i održiva proizvodnja temelj novog vala vina jadranske regije.

image
Vladimir Druskovic/Press

Na predstavljanju u Oepfelchammeru Martina Krauthaker Grgić Švicarcima je predstavila još neke etikete vinarije koju toliko cijene. Tako su imali priliku kušati Graševinu 2022, Graševinu Mitrovac 2022, Pinot sivi 2022, Chardonnay 2021, Verduzzo 2020, Sauvignon Vidim 2022, Graševinu Kuvlakhe 2017, Mercs i Graševinu ibpm 2019.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:07