WOW!

U najvećem kineskom restoranu na svijetu hranu kuha 300 chefova, a može primiti i do 5000 ljudi

Izvor
 Xihulou Facebook /
O ovom više nego zanimljivom kineskom restoranu kroz godine su snimljeni brojni dokumentarci

U svakoj metropoli svijeta nalazi se barem nekoliko kineskih restorana i upravo su ova mjesta često siguran odabir za ljubitelje tamošnje kuhinje bez obzira gdje se nalazili. Upravo ih to, uz one s brzom hranom, svrstava među najpopularnije restorane uopće. Kako je Kina zemlja brojnih običaja, više nego zanimljive i raznolike kulture i isto toliko široke gastronomije, vodeći se tom mišlju, vlasnica West Lake restorana odlučila je stanovnicima Changshaja pružiti iskustvo uživanja u velikom formatu.

Qin Linzi izgradila je 2004. godine najveći kineski restoran na površini većoj od 56 tisuća metara kvadratnih. Smjestila ga je u provinciju Hunan, a osim što je najveći kineski restoran, u pitanju je i jedan od najvećih restorana u svijetu uopće. Unutar restorana nalazi se čak pet kuhinja u kojima kuha 300 chefova, a zapanjujući su i podaci da se u West Lake restoranu tjedno skuha oko 1200 kilograma svinjetine, 700 pilića i 5600 kilograma povrća.

U restoranu radi preko 1000 zaposlenika, a sam prostor podijeljen je na četiri tematski različita područja pa se tako sastoji od 70 velikih i malih prostorija gdje gosti mogu uživati svakodnevno, tu su i dva tipa luksuznih privatnih prostorija te opušteniji dio koji nazivaju "Snack Food Street". Na meniju West Lake restorana nalaze se tradicionalna kineska jela. U restoranu istovremeno u hrani može uživati čak 5000 ljudi, a jednom je prigodom održano slavlje za vrijeme kojeg su zaposlenici u isto vrijeme posluživali čak 3800 ljudi.

Zanimljivo je spomenuti i kako je 2008. godine snimljen "The Biggest Chinese Restaurant in the World" dokumentarac o West Lake restoranu te kako se cijela priča vrti oko nevjerojatno dobro organiziranog posla, zaposlenika i njihovog pogleda na poslovanje te drugih, prilično zapanjujućih činjenica kada je u pitanju ovaj, najveći kineski restoran na svijetu.

Inače, najveći restoran na svijetu je Bawabet Dimashq Restaurant u Siriji. Istovremeno može primiti čak 6,014 ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 05:27