U našim redovima: Biftek i merlot

Naša nova pridružena članica zove se Anja Maršić i piše blog Biftek i merlot na kojem ćete pronaći mnoštvo recepata za sitne zalogaje, ali i za neka konkretnija jela, kolače te poneku recenziju. Kaže Anja da je i neki koktel u pripremi. Pa u to ime… Pogledajmo što Anja sama kaže o svom blogu.

Tko sam?
Zovem se Anja. Diplomirana ekonomistica, radim s nekretninama i rusima koji mi nažalost ne ostavljaju previše vremena za kuhanje.
Volim nove okuse, putovanja, slano više nego slatko, zanimljive interijere, sireve, fotografiju, izlaske, ples do jutra, smijeh do suza…
Otkud ideja za pisanje bloga?
Moja draga profesorica ruskog me uvjerila da je upravo to ono što mi treba i da mi je bolje da se što prije prihvatim posla i podijelim s ljudima ono što mi dobro ide. I tako je već prva godina bloga iza mene, još učim i još svakodnevno upoznajem divne ljude koji ovo iskustvo čine nezamijenjivim. Blogerska zajednica prava je pozitiva.
Bio je i još jedan motiv priznajem, da prijateljima pokažem da ja stvarno znam kuhati
Ime Biftek i Merlot?
Biftek jer ga jednostavno obožavam, a Merlot jer sam ga počela piti upravo uz biftek. Zapravo sam na taj način otkrila i vina, spajanje okusa različitih jela i vina, te na kraju i diplomirala upravo na tu temu.

Tema bloga?

Ideje za ukusne male zalogaje kojima ćete okupiti drage ljude oko stola, ‘pikati’, pijuckati i smijati se, znate na što mislim, na onu atmosferu koju samo dobra hrana za stolom može kreirati. Tapasi, mezze, finger food ili kako ih već volite zvati su zapravo tema bloga, ali nađe se tu i pokoja recenzija, glavno jelo, salata…čak je i jedan koktel u pripremi
Inspiracija za kuhanje?
Pronalazim ju svugdje. Čitajući druge blogove, u restoranima, samim namirnicama, kuharicama, novinama, kod mame, kod tete…uzmem što mi se svidi i kreiram nešto posve novo. Barem se trudim da je to nešto drugačije, moje.



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:55