RITAM SCENE

U Nebo dolazi jedan od najboljih sommeliera, eto prilike za vina koja je gotovo nemoguće kupiti

 Matija Djanesic I Privatna Arhiva/
Chef Deni Srdoč pripremat će jela, a sommelier Suwi Zlatic je zadužen za vina

Sredinom ožujka, točnije 12.3.2022, u restoranu Nebo održat će se jedinstvena večera na kojoj će hranu pripremati Deni Srdoč, glavni chef spomenutog restorana, a za vina će se pobrinuti Suwi Zlatic, jedan od najboljih europskih sommeliera.

Ovaj događaj poseban je iz razloga što će se na večeri otvarati raritetna vina isključivo iz boca velikih zapremnina poput magnuma koji odgovara količini dvije standardne boce vina što je 1 i pol litra, zatim jeroboam od 4,5 litara, imperial od 6 te salmanazar od 9 litara. Odabir boca koje će poznati sommelier prezentirati gostima na večeri u Nebu je njegov izbor osobnih favorita. Iz organizacije javljaju kako se radi o posljednjim primjercima velikih boca koje dopremaju ravno iz svjetski poznatih vinarija. Radi se o vinima koje je gotovo nemoguće kupiti, a još teže zaboraviti. Osim iznimnih vina, goste očekuje i posebna poslastica; degustacija sakea te “flying tasting” svjetskih vina nedostupnih na tržištu koja će se održati između slijedova.

Suwi Zlatic može se pohvaliti uistinu impresivnom biografijom i titualama od kojih je posebno bitno istaknuti naslove: prvak Austrije u Sommelierstvu ukupno 7 godina, Sake Sommelier Professional Educator SSA, Europski prvak za Champagne 2015. i 2016. godine, Rolling pin sommelier of the Year 2018. godine i osvajač prvenstva sommeliera u Švedskoj i Portugalu. Sa svojim radionicama Suwi je obišao Švicarsku, Njemačku, Austriju, Sloveniju i brojne druge zemlje svijeta, a u posljednja tri mjeseca njegove virtualne radionice privukle su više stotina ljudi iz zemalja poput, Njemačke, Asutrije,Švicarske, Japana, Južnoafričke republike .. koji su željeli učiti ali i doživjeti kušanje na nezaboravan način.

Chef Deni Srdoč već je vrlo poznat u gastronomskim krugovima, a meni za spomenutu večeru još uvijek je u izradi. Jela će biti pripremljena od namirnica s teritorija Kvarnera kako bi ga prikazao kao potentnu i zanimljivu gastronomsku regiju. Dodatne informacije o večeri bit će objavljene uskoro na društvenim mrežama restorana Nebo koji se nalazi u sklopu hotela Hilton na Costabelli

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:37