American Bar Dollar

U osječkom hramu tradicionalne američke kuhinje čekaju vas raskošni burgeri, rebarca i pite

Terasa restorana American Bar Dollar
American Bar Dollar savršena je adresa za ljubitelje američkih klasika

U vrijeme subotnjeg ručka terasa urbanog osječkog restorana American Bar Dollar bila je dobro popunjena, a na stolove oko nas neprestano su stizali hamburgeri, tortilla wrapovi, rebarca i krumpirići. Ambijent dvorišta je ugodan pa svakako preporučujemo da se zavučete na terasu i uživate, dok je vrijeme još lijepo.

Zagriženi mesojedi razveselit će se ponudi odrezaka koja uključuje jela poput T-bonea od pola kilograma (145 kn) i urugvajskog ribeyea od 300 grama (149 kn), ali i teškaša od 750 grama (139 kn) za dijeljenje. Među burgerima pažnju privlači Death by Burger s mljevenim mesom koji dolazi u rasponu veličina od L do XXL, pri čemu ćete za XXL izdvojiti 49 kuna. Drugi izbor je American Dollar Burger s kombinacijom mljevene junetine i domaće kobasice, coleslawa i mlade salate, popečka od krumpira... i stoji također 49 kuna.

image
Terasa restorana American Bar Dollar

Iako American Bar Dollar privlači goste ponudom hamburgera i steakova, zaintrigirala su nas svinjska rebarca koja nude u dvije veličine - S i L. Mala rebarca koja smo naručili (46 kn) iznose 250 grama prije obrade, a dolaze s domaćim prženim krumpirićima. Meso je posluženo premazano slatkastim i ljepljivim BBQ umakom koji se zadržao isključivo na komadima mesa. Samo meso nije bilo prezačinjeno tako da se odlično slagalo s jače slanim krumpirićima. Pritom valja naglasiti da su, osim solju, hrskavi i izvrsno pečeni krumpirići bili začinjeni i slatkom mljevenom paprikom, po čemu su se svakako istaknuli. Još ako je paprika bila baranjska (nismo uspjeli potvrditi), tim bolje! Masnoća na dijelovima rebarca dala je mesu dodatnu aromu, pri čemu je meso bilo dobro pečeno, iako je moglo biti mrvicu mekše. Cijelo jelo bilo bi još bolje da je bilo malo više umaka na količinu posluženih krumpirića pa preporučujemo da dodatno naručite svoj omiljeni dodatak.

Uz rebarca smo uzeli i znamenite kolutove od luka (13 kn) koji su bili posluženi uz majonezu. Iako često u restoranima znaju biti preprženi i premasni, ovdje su bili odlični, hrskavi, slatkastog središta i ne suviše masni. Malo svježine potražili smo u coleslaw salati od kupusa i mrkve, koju treba posebno naručiti i stoji devet kuna. Mala salata bila je hrskava i jače slana pa je tražila dodatni gutljaj osvježavajućeg pića ili domaćih i stranih piva.

image
Mala rebarca s domaćim prženim krumpirićima, coleslaw salata i kolutići od luka s majonezom

Za desert smo naručili pitu od jabuka (22 kn), pravi američki klasik. Pita inače dolazi poslužena sa sladoledom od burbon vanilije, no tijekom našeg posjeta na tanjuru se našla mješavina burbon vanilije i šumskog voća, što se zbog intenzivnijeg okusa voća pokazalo nezgodnim. Pita je stigla topla i uz dodatak javorova sirupa i šlaga, elementa na kojem brojni restorani inzistiraju, ali rijetko kad ide u prilog posluženom desertu. Ovaj kolač nije bio iznimka. Nadjev pite bio je izvrstan, s jabukom narezanom na kockice, grožđicama i gustom kremom džemaste teksture s okusom kompota pa je zapravo naša preporuka da se povedu krilaticom više je manje i posluže pitu bez ikakvih dodataka ili tek s kuglicom isključivo vanilije jer bi tada bila pun pogodak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:59