NOVO NORMALNO

U ovaj ovaj bar u Los Anglesu moći će se ući samo uz potvrdu o cijepljenju

 Niksa Stipanicev/Cropix/Cropix
Bar Other Room u Los Angelesu krenuo je s promocijom zatvorenog kluba u koji će biti dobrodošli samo cijepljeni gosti

Bar Other Room u Los Angelesu krenuo je s promocijom zatvorenog kluba u koji će biti dobrodošli samo cijepljeni gosti, piše Eater. Cijeli koncept temeljio bi se na zatvorenom klubu samo za članove, a jedini uvjet da gosti uđu u klub bila bi potvrda o cijepljenju. Povlastice članova kluba "Risky Business", navode vlasnici Ari Schindler iJonathan Katz, bile bi uživanje u hrani i piću i unutar objekta, igranje biljara i oslobođenje od nošenja maski ili osigurane socijalne distance.

Za Eater su ispričali i kako su o ideji da gostima pruže što sigurnije mjesto za uživanje razmišljali od prvog lockdowna u Americi, a zatim početkom ožujka krenuli s promocijom zatvorenog kluba članstvo u kojem bi goste stajalo 20 dolara mjesečno. Jednom kada cijeli projekt zatvorenog kluba pokrenu, objasnili su kako će na ulazu provjeravati kartice na kojima se može vidjeti je li osoba cijepljena, baš kao što su do sada provjeravali osobne iskaznice. U klubu će istovremeno moći boraviti do 100 ljudi.

"Imamo puno prijatelja, posebice onih koji se bave medicinom i koji samo žele mjesto na kojem mogu uživati i isključiti se iz svega. Jasno nam je kako će kraj pandemije i normalan život biti mogući tek kada se svi cijepimo pa smo stoga odlučili stvoriti mjesto na kojem se oni koji su se cijepili već sad mogu vratiti svojim normalnim životima", rekli su vlasnici za Eater.

Dodali su i kako su reakcije na njihovu ideju za sada uglavnom pozitivne te kako je već velik broj ljudi zainteresiran za članstvo, no otkrili su kako su primili i brojne negativne komentare. Naime, dok je dio njihovih stalnih gostiju oduševljen činjenicom da će se napokon moći vratiti u svoj omiljeni bar, drugi dio ovaj potez smatra diskriminirajućim. Također, s obzirom na to da postoje slučajevi onih koji su se i nakon cijepljenja zarazili, dio gostiju zabrinut je za potencijalno ponovno širenje zaraze. Ipak, više je onih koji smatraju kako je to jednostavno prirodan slijed događaja te kako će ubrzo takva praksa postati sve normalnija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:59