Nedavno je u centru Rijeke, na adresi Đure Šporera 2, otvoren brunch bar "Kancelarija". Nakon dva istoimena caffe bara, vlasnik Kristijan Bečeić odlučio je proširiti ponudu i Riječanima ponuditi mjesto na kojem će u ležernoj atmosferi uz kavu ili svježe cijeđeni sok moći pojesti ukusne zalogaje tijekom, a i poslije radnog vremena.
"Cijeli koncept uređenja je u stilu kancelarije (kako smo nekad zvali urede), a i sama karta i imena jela su u tom duhu. Naime, ovdje nam najčešće dolaze poslovnjaci s računalima i zapravo svoje urede na ne neko vrijeme zamijene našom Kancelarijom. Shvatili su da je dobro raditi kod nas jer je atmosfera opuštena, a uz sastanak ili rad na računalu nešto pojedu, popiju kavu i krenu dalje", govori nam u telefonskom razgovoru Bečeić i dodaje da se i sama ideja rodila prije nekoliko godina kada je shvatio da se poslovni sastanci najčešće održavaju u ugostiteljskim objektima.
"Krenuli smo s dva istoimena kafića koja smo uredili u stilu modernog ureda, jer smo željeli napraviti mjesto na kojem će ljudi moći raditi i imati sastanke i postali smo prepoznatljivi po tome. S vremenom je bilo zahtjeva da počnemo nuditi i hranu, pa smo pored našeg kafića uredili i brunch bar", objašnjava Bečeić.
Za sada u ponudi imaju razne kajgane, muffine, kroasane i bogate tost sendviče na tri kata koji se najčešće naručuju za doručak, a nude i burgere s junećim pljeskavicama i razne tortilje s mesom, tunom ili povrćem. Na meniju imaju i pinse, kombinaciju pizze i focaccie čija je prednost laganije i mekanije tijesto koje se najčešće radi od mješavine rižinog, sojinog i zero-zero brašna.
"Kako je sve u uredskom tonu i svojim jelima smo nadjenuli imena poput ‘Ljutog direktora‘, ‘Više referentice‘, ‘Buratte i Mortadelle na sastanku‘ ili ‘Višeg stručnog suradnika‘ jer smo htjeli malo nasmijati i zabaviti ljude pri naručivanju hrane. Isto tako, nismo željeli previše širiti kartu, pa smo se odlučili za nekoliko vrsta jela u kojima koristimo kvalitetne namirnice. To nam je iznimno važno, pa po mortadelu s pistacijom, mozzarelle i burratu odlazimo u Italiju, a kulen nabavljamo iz Baranje", govori Bečeić.
Na kraju dodaje da će jelovnik sigurno mijenjati tijekom godine, a uskoro će u ponudi imati i dvije dnevne juhe. Za sada je, kaže, vrlo zadovoljan reakcijama gostiju. "Osim toga sretan sam i što smo s caffe barom, a sada i s Kancelarija brunch barom malo podignuli ovaj dio grada koji je, iako se nalazi u centru Rijeke, godinama bio nekako zapušten".
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....