Novo na sceni

U Poreču se uskoro otvara restoran čuvene braće Cerea, nositelja čak tri Michelinove zvjezdice

 Press
Dugoročna suradnja Valamara sa svjetski poznatom talijanskom gastro obitelji započinje otvaranjem restorana Miramare by Fratelli Cerea koji će imati pretežno morski jelovnik

Hotelska kuća Valamar sklopila je dugoročnu suradnju sa svjetski poznatom talijanskom obitelji Cerea, nositeljima čak tri Michelinove zvjezdice, koja će, nadaju se u Valamaru, podići međunarodnu prepoznatljivost Istre i Hrvatske na razinu svjetski prepoznate gastronomske turističke destinacije. Prvi čin suradnje, kako su izvjestili, je otvaranje restorana Miramare by Fratelli Cerea u Valamar Collection Isabella Resortu na otoku Sveti Nikola kraj Poreča.

"Ovosezonsko otvorenje Miramare by Fratelli Cerea će hrvatskoj i istarskoj gastro sceni donijeti novu dimenziju", stoji u službenom priopćenju. U ponudi Miramare by Fratelli Cerea restorana bit će jela klasične mediteranske i talijanske kuhinje, koja uključuju i nekoliko signature jela iz čuvenog restorana Da Vittorio okrunjenog s tri Michelinove zvjezdice, a zatim i posebno kreiran degustacijski meni. Ova suradnja podrazumijeva i višemjesečne treninge za Valamarove kuhare, voditelje restorana, sommeliere i druge djelatnike restorana u Hrvatskoj i Italiji u restoranima obitelji Cerea, u čemu će sudjelovati i tim restorana Miramare.

image

Miramare restaurant by Fratelli Cerea

Press

"Valamar kontinuirano ulaže u hrvatsku gastronomiju te u svojoj ponudi već ima brojne inovativne koncepte i prepoznatljive F&B objekte. Braća Enrico ‘Chicco‘ i Roberto ‘Bobo‘ Cerea, jedni su od najutjecajnijih europskih chefova, čije su Michelinove zvjezdice napravile iznimno mnogo za talijansko područje Bergamo, kao i za sve druge destinacije u kojima su otvorili svoje restorane. Bobo je prošle godine u našem restoranu Spinnaker na porečkoj rivi napravio pravi gastro spektakl, stoga smo uvjereni kako ovo nije samo dugoročno strateški bitan potez za Valamar, već i za hrvatski turizam te samu destinaciju. Iznimna nam je čast ponovno surađivati s ovim gastro virtuozima, a još veća što će naši zaposlenici imati priliku od njih učiti zanat. Ovaj početak suradnje temelj je za izgradnju odnosa s obitelji Cerea i zajedničke projekte najvišeg nivoa u budućnosti", izjavio je Dario Kinkela, direktor sektora hrane i pića u Valamaru.

Inače, obitelj Cerea njeguje kulinarsku tradiciju staru dulje od 55 godin, kada su otvorili prvi restoran u Bergamu, a nakon čega su ih otvorili još nekoliko, uključujući one u St. Moritzu i Kini. Da Vittorio je jedan od rijetkih talijanskih restorana s tri Michelinove zvjezdice i među najuglednijim je restoranima u Italiji.

image

Dario Kinkela i Roberto Cerea

Press

"Vrlo smo sretni što smo započeli suradnju s Valamarom, jer Hrvatska je zemlja bliska našim srcima i s velikim gastronomskim potencijalom. Želimo razviti koncept kuhinje koji naglašava mediteransku sirovinu koja dolazi iz ove zemlje i mora kroz sinergiju koju smo izgradili. Topla i hladna predjela, glavna jela i deserti bit će obilježje zajedništva recepata naše talijanske tradicije i lokalnih proizvoda. Budući da je restoran uz more, imat će pretežno morski jelovnik, ali i neka specifična jela na bazi mesa i povrća. Imat ćemo i poseban kutak za naše specijalne pizze, napoletanu, romanu i pizzu na pari. Posebnu pažnju posvećujemo usluzi, vinskom podrumu i gostoprimstvu kao ključnim elementima koji će uzdići restoran Miramare na prepoznatljivu razinu koju potpisuje naša obitelj", izjavila je obitelj Cerea.

Ova suradnja ostvaruje se upravo u godini u kojoj Valamar, vodeća hrvatska turistička kompanija, obilježava 70 godina postojanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:40