NOVO U GRADU

U posljednja dva tjedna u Zagrebu su otvorena čak 3 nova mjesta, evo gdje na doručak i večeru, a gdje na desert

 Neja Markicevic/Cropix/Cropix
Sva tri mjesta odmah po otvaranju stekla su veliku popularnost među Zagrepčanima

Posljednja dva tjedna Zagreb je dobio čak tri nove adrese koje bi se posebno mogle svidjeti ljubiteljima dobrih doručaka i bruncha, laganih večera i lijepih slastica. Prve slobodne dane Zagrepčani su tako iskoristili za uživanje u jelima kao što su granola i en cocotte jaja za doručak, hladni tapasi i plate za usputni ručak, bruschette i tacosi za druženje s ekipom u Koncept Mlinčeku, a puno se pričalo i o novom restoranu Dolce Vita koji se otvorio na najljepšoj poziciji u Tkalčićevoj ulici. Na kraju, kao mjesto za zasladiti se, brojni su ovih dana odabrali upravo odlazak na Kvatrić kako bi provjerili što to u svojoj novoj slastičarnici Neka jedu kolače priprema slastičarka Ivana Čuljak.

GDJE NA DORUČAK, BRUNCH ILI DRUŽENJE S EKIPOM?

Ovih dana vjerojatno nije bilo gurmana u gradu koji nije čuo za Koncept Mlinček. Riječ je o novom lokalu smještenom na adresi Gradišćanska 20A, koji nudi dobru kavu, doručak i brunch, tapase i koktele. S njihovog menija tako možete birati između granole, chia pudinga, en cocotte jaja i tostova za doručak, nekoliko vrsta hladnih tapasa kao što su burrata s rajčicama, marinirane masline, tapenada ili kokošja pašteta s kruhom, te jelima namijenjenima za dijeljenje kao što su plate, pršut i kobasice. Osim toga nude i tople tapase kao što su nachosi s cheddar umakom, tacosi s piletinom, zapečeni camembert, krumpirići, kroketi i bruschette. Cijene u Mlinčeku kreću se od 2,20 eura za kroasan do 6 eura za jaja i granolu, 15 eura za burattu i 6,50 eura za paštetu, dok će vas zalogaji za dijeljenje koštati od 5 do 25 eura. U Mlinčeku se također organiziraju i različite tematske večeri i druženja pa svakako zapratite njihov Instagram profil kako biste se informirali na vrijeme.

image
@koncept_mlincek/
image
@koncept_mlincek/

PRVA TERASA TKALČIĆEVE

Veliki hit ovih dana je i novi restoran na, prema mnogima, najljepšoj poziciji u Tkalčićevoj ulici. Riječ je o restoranu Dolce Vita, gdje se nude jela koja spajaju mediteransku i talijansku kuhinju. Ovdje tako možete uživati u tjestenini (koriste onu hrvatskih proizvođača), steakovima, rižotu i platama. Bistro Dolce Vita nalazi se na adresi Ivana Tkalčića 39, na mjestu nekadašnje Agave, ima veliku terasu s pogledom na Tkalčićevu ulicu koja je već sada, za vrijeme toplijih dana, gotovo svake večeri puna. Više saznajte ovdje.

image
Bistro Dolce Vita/
image
@bistro_dolce_vita_ Instagram/

SLATKO ZA KRAJ

Nakon male proizvodnje i vitrine u A most unusual gardenu u Horvaćanskoj ulici, Ivana Čuljak otvorila je pravu malu slastičarnicu u zagrebačkoj Kamaufovoj ulici na broju 22. Iako je samo otvaranje bilo prilično spontano, sudeći prema brojnim objavama na društvenim mrežama, čini se kako je ova slastičarnica odmah postala veliki hit. Nudi se nekoliko vrsta slastica, a kako nam je Čuljak najavila još prije nekoliko mjeseci, velike zvijezde ovdje bit će upravo njezini prepoznatljivi choux kolači. Više saznajte ovdje.

image
@ Chu_lo_ Instagram/
image
Marko Miscevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:37