GDJE IZAĆI U SPLITU?

U Splitu će se po prvi put održati popularni vinski festival, ovdje je sve što trebate znati

Poznati vinski festival Vinski grad prvi put dolazi u Split na KOLUR – ZVONČAC - novouređenu event zonu na adresi Obala Kneza Branimira 19.

Nakon što su obišli nekoliko drugih hrvatskih gradova, poput Zagreba i Pule, Vinski grad dolazi i u Split. Svi zainteresirani tako će na adresi Obala kneza Branimira 19 moći kušati probrana vina iz svih hrvatskih regija, na čaše ili se počastiti buteljom. Kako poručuju organizatori, naglasak će ovog puta biti na lokalnim vinarijama. Festival će za posjetitelje biti otvoren od 7. do 24 rujna, od 19 pa sve do 1 sat iza ponoći.

image
Ustupljena Fotografija/

Dalmatinske vinarije koje će se predstaviti su: Stina, Skaramuča, Markus, Ško vina, Hvar Hills, Royal Hills, Testament, Black Island, Vislander, Grabovac i Korlat. Uz njih, za znatiželjne koji žele upoznati i vina iz ostatka Hrvatske stižu vinarije Štampar, Kopjar, Rossi, Matić, Cattunar, Marčeta, Benvenuti, Galić, Vinarija Kutjevo d.d. i Markota.

Inozemnu ponudu čine talijanski proizvođač prosecca Astoria, Lillet from France, Vino Simčić i De Adami Zaloščan.

U slučaju da na festival dolazite s ekipom koja nije toliko zainteresirana za vino, ne brinite, jer u ponudi će biti i kokteli koje će pripremati House of prosecco and gin (što omogućava Roto Svijet Pića) te pivska kućica Erdinger.

image
Domagoj Miletic/
image
Ustupljena Fotografija/

Kako je najavljeno, bit će tu i lijepo uređenih zona brojnih sponzora, dobre glazbe, ali i zalogaja. Vinsku ponudu, naime, pratit će Bite of fun s dnevnim ponudama jela.

Na ulazu u Vinski grad svaki posjetitelj dužan je unajmiti staklenu vinsku čašu za 5€, a konzumacija se plaća karticom ili kuponima na svakoj kućici kako bi cijeli proces do uživanja bio što kraći. Ulaz na festival je besplatan, a cijene vina promotivne.

Sve novosti i informacije o Vinskom gradu, ali i svakodnevnu atmosferu pratite na društvenim mrežama Vinarta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:49