Michelin u Zagrebu

U Zagrebu je održana Michelinova radionica koju je za 10 zagrebačkih chefova vodio poznati talijanski chef

Zanimljivo je i da je ovo je prva radionica ovakvog tipa koju je Michelin organizirao izvan Francuske, a sudjelovali su chefovi poznatih zagrebačkih restorana poput Takenoka, Beštije, El Tora, Izakaye, Apetita i drugih

U zagrebačkom restoranu Dubravkin put jutros je počela jednodnevna Michelin Masterclass radionica za deset chefova poznatih zagrebačkih restorana, a održana je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba (TZGZ) i najpoznatijim svjetskim gastro vodičem Michelin. Radionicu vodi perspektivni chef Riccardo Gaspari, ujedno i vlasnik restorana SanBrite, iz talijanskog grada Cortina d‘Ampezzo, koji od 2020. ima Michelinovu zvjezdicu, a odnedavno i njihovu Zelenu zvjezdicu za održivost.

Zanimljivo je i da je ovo je prva radionica ovakvog tipa koju je Michelin organizirao izvan Francuske i prvi put da chef nekog restorana s Michelinovom zvjezdicom dolazi u neki drugi inozemni grad i s lokalnim chefovima restorana, nagrađenim Michelinovom Bib Gourmand oznakom ili Crvenom i Zelenom zvjezdicom, razmjenjuje kulinarska znanja, iskustva i tehnike.

image

Chef Riccardo Gaspari s Martinom Bienenfeld i chefom Dubravkinog puta Tiborom Valinčićem

Samir Cerić Kovačević/

Radionica je počela u 9:30 pozdravnim govorom direktorice TZGZ-a Martine Bienenfeld koja je zagrebačkim chefovima predstavila voditelja radionice Ricarda Gasparija, te je naglasila da je Zagreb odabran kao prva destinacija u svijetu, nakon Francuske, gdje će se početi raditi ovakvi formati radionica i razmjene znanja. Također je zahvalila prisutnim chefovima zagrebačkih restorana što su pomogli da zadnjih godina Zagreb ima jednu visoku razinu gastro ponude što je vrlo bitno i za turizam grada.

image

Chefovi na Dolcu

Samir Cerić Kovačević/

Nakon upoznavanja i doručka chefovi na čelu s Riccardom Gasparijem krenuli su put Dolca gdje su razgledavali i kupovali lokalne namirnice, a nakon povratka u restoran krenuli su s kuhanjem. Na radionici su sudjelovali chefovi poznatih restorana poput Takenoka, Beštije, El Tora, Izakaye, Tača, Bistroa Apetit by Marin Rendić, Mano2 i drugih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:07