DONOSIMO DETALJE

U Zagrebu se uskoro održava festival koji slavi istarsku kuhinju, nudit će se pljukanci, boškarin, pršut i sirevi

 Ustupljena Fotografija/
Ponuda jela i pića na ovogodišnjem izdanju festivala, čini nam se, mogla bi biti šira nego što je to bio slučaj prošle godine
Ponuda jela i pića na ovogodišnjem izdanju festivala, čini nam se, mogla bi biti šira nego što je to bio slučaj prošle godine

Nakon što je prošle godine održan po prvi put, festival Istravaganza, koji slavi gastronomiju Istre, vraća se u Zagreb, najavili su organizatori. Održavat će se od 15. do 18. svibnja, od 11 do 23 sata, na Strossmayerevom trgu, a na festivalu će, među ostalima, kuhati chefovi Stipe Iličić iz restorana Balon, Tomislav Đukić iz restorana Josić i Branko Ognjenović.

Od jela, nudit će se pljukanci s tartufima, boškarin na nekoliko načina, istarski burger, pršut i sirevi istarskih OPG-ova, slastice, ali i istarska vina koja će se prodavati, najavljeno je, po festivalskim cijenama. U suradnji s Brolo distribucijom, na Istravaganzi će se predstaviti vinari Tomaz, Prelac, Franković, Deklić te destilerije Aura i pivovara San Servolo.

image
Ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/

Prošle smo godine posjetili festival Istravaganza, čije je prvo izdanje bilo skromnije od brojnih drugih festivala koji se ovdje održavaju, jela je bilo tek nekoliko i na sunčan proljetni dan usred tjedna baš i nije bilo gužve, ali je ponuda bila pristojna. Cijene su se kretale od 6,50 za paštu do 14,50 eura za plate i ovdje smo, zapravo, pojeli jedno od jeftinijih, a boljih festivalskih jela. Čini nam se da bi ponuda ove godine mogla biti ipak nešto šira, što nas svakako veseli.

Ulaz na festival je slobodan, a više informacija možete pronaći i na društvenim mrežama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. prosinac 2025 22:37