Nakon što je prošle godine održan po prvi put, festival Istravaganza, koji slavi gastronomiju Istre, vraća se u Zagreb, najavili su organizatori. Održavat će se od 15. do 18. svibnja, od 11 do 23 sata, na Strossmayerevom trgu, a na festivalu će, među ostalima, kuhati chefovi Stipe Iličić iz restorana Balon, Tomislav Đukić iz restorana Josić i Branko Ognjenović.
Od jela, nudit će se pljukanci s tartufima, boškarin na nekoliko načina, istarski burger, pršut i sirevi istarskih OPG-ova, slastice, ali i istarska vina koja će se prodavati, najavljeno je, po festivalskim cijenama. U suradnji s Brolo distribucijom, na Istravaganzi će se predstaviti vinari Tomaz, Prelac, Franković, Deklić te destilerije Aura i pivovara San Servolo.
Prošle smo godine posjetili festival Istravaganza, čije je prvo izdanje bilo skromnije od brojnih drugih festivala koji se ovdje održavaju, jela je bilo tek nekoliko i na sunčan proljetni dan usred tjedna baš i nije bilo gužve, ali je ponuda bila pristojna. Cijene su se kretale od 6,50 za paštu do 14,50 eura za plate i ovdje smo, zapravo, pojeli jedno od jeftinijih, a boljih festivalskih jela. Čini nam se da bi ponuda ove godine mogla biti ipak nešto šira, što nas svakako veseli.
Ulaz na festival je slobodan, a više informacija možete pronaći i na društvenim mrežama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....