SPONZORIRANI SADRŽAJ

UKUSNI LJETNI ZALOGAJI: Odgovor na pitanje što još možete grickati za vrijeme putovanja, a nisu sendviči!

Nekoliko ideja koje isprobajte na sljedećem putovanju

Vjerovatno vam je dobro poznata situacija kad nakon samo pola sata vožnje krenu pitanja: "ima li čega za prigristi" ili "kad će ta pauza?". Isto tako, ste vjerojatno doživjeli i situaciju kad ste zažalili što nemate nešto pripremljeno pri ruci za ponuditi kako se put ipak ne bi previše odužio predugim stajanjima. U takvim situacijama, naravno da prvu pomoć pružaju usputni restorani ili brzi zalogaji koje kupimo na benzinskim crpkama, ali ne smijemo zaboraviti koliko je zdrava prehrana i tijekom putovanja bitna iako zvuči kao poveći izazov.

Iako na putovanja krećemo s namjerom da degustiramo lokalne specijalitete, sam put do odredišta popločan je dobrim namjerama i lošim navikama u obliku grickalica i čokoladica. Dobre vijesti se kriju u tome da ukusan i zdrav obrok ipak nije toliko komplicirano pripremiti, a k tome još razveseliti sebe i suputnike. Predlažemo da ovog ljeta, bilo da krećete na more, u planine ili stranu državu spakirate i zdrave navike, a naše ideje neku budu početna stanica. Odabrali smo nekoliko recepata koji su jednostavni i brzi za pripremu, a možete ih pripremiti i unaprijed.

Zvijezde od lisnatog tijesta s kajmakom i ajvarom s maslinovim uljem

Finger food zvijezda priprema se za samo 20 minuta i podjednako je ukusna i vruća i hladna, a vrlo praktična za pakiranje na bilo koji oblik izletničke avanture.

Francuski brioš

Francuski brioš zahtjeva nešto malo više truda, ali je idealan izbor ako putujete autom ili planirate napraviti piknik u pauzi. Izvrsno će se sljubiti s teglicom ajvara s maslinovim uljem, komadićem dobrog sira i eto, za čas ste dobili ručak.

Proljetno pecivo sa špinatom i proljetno pecivo s tikvicama

Jednako ukusno koliko je i šareno, a veoma zabavno za pripremu. Djeca će biti oduševljena što će vam moći pomoći, a za svega 20 minuta imat ćete spremnu užinu za cijelu obitelj.

Sendvič s lososom i ajvarom s maslinovim uljem

Ovo je zapravo zdrava varijanta hrane koju inače pripremamo za put koju možete pripremiti doslovno desetak minuta prije polaska, a počastiti se zalogajima za doručak, ručak ili večeru.

Kuglice s kokosom i indijskim oraščićem

Ove kokos kuglice vrlo su praktične (i neodoljive) za prigristi u svakoj pauzi, a da pritom ne brinete o kalorijama! Ovi kolačići ne sadrže bijeli šećer, a mi preporučujemo da ih punite našim voćnim namazom s medom. Zgodne da ih smažete na svakoj pauzi, a da ne brinete o kalorijama. Ovi kolačići ne sadrže beli šećer, a mi preporučujemo da ih punite našim novim voćnim namazom sa medom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 12:12