THE FRENCH LAUNDRY

Umrla je Sally Schmitt bez koje danas ne bi bilo jednog od najboljih restorana na svijetu

 The French Laundry Instagram
Sally Schmitt umrla je 5. ožujka u dobi od 90 godina. U današnjem restoranu The French Laundry kuhala je prije Thomasa Kellera

Danas svjetski poznatog kalifornijskog restorana The French Laundry možda i ne bi bilo da cijelu ideju nije pokrenula Sally Schmitt. Ona je, naime, zaslužna za obnovu zgrade koja je nekoliko godina funkcionirala kao praonica rublja, a potom je sa svojim suprugom Donom pretvorila u The French Laundry restoran. Ubrzo su stekli popularnost, a jedna od posebnosti bio je meni koji su često mijenjali. Zanimljivo je dodati i kako sam restoran nikada nije imao natpis niti se oglašavao. Nikada nisu primali čak ni kreditne kartice.

Sally Schmitt preminula je 5. ožujka 2022. godine.

Današnji vlasnik i chef Thomas Keller od obitelji Schmitt restoran je otkupio 1994. godine da bi ga potom pretvorio u jedan od najboljih na svijetu.

"Sally je radila u minimalističkoj kuhinji koja je na neki način i odražavala njezin stil kuhanja", napisao je Keller u predgovoru svoje knjige "The French Laundry".

Nakon što je obitelj Schmitt prodala restoran slavnom chefu, kupili su voćnjak s jabukama i nastavili kuhati te podučavati mlađe generacije koje su na njihovo imanje u Kaliforniji stizali iz cijele zemlje.

Iz restorana The French Laundry na Instagram profilu objavili su fotografiju i kratak tekst kako bi iskazali zahvalnost Sally Schmitt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:56