Problem je nedostatak prostora!

Urbani vrt koji bi svaki grad trebao imati!

Naziv vrta je Growroom, a zapravo se radi o cilindričnoj metalnoj strukturi s policama i kutijama za sadnju u kojima su posađene biljke.

Izvor naslovne fotografije: space10.io

Space10 u Kopenhagenu, laboratorij u kojem nastaju ideje za život u budućnosti, je razvio prototip urbanog vrta koji bi trebao riješiti problem proizvodnje hrane u gradovima koji vode bitku s nedostatkom prostora.

Naziv vrta je Growroom, a zapravo se radi o cilindričnoj metalnoj strukturi s policama i kutijama za sadnju u kojima su posađene biljke. Ovaj vrt je stvoren u suradnji s arhitektima Mads-Ulrik Husumom i Sine Linholom, a prototip ovog paviljona je predstavljen u Kopenhagenu na sajmovima Chart Art i Vice Munchies Food.

Cammilla Hjort, direktorica agencije Space10 je izjavila: ''Pozivamo sve da zakorače u zeleni raj, pomirišu biljke i začine te probude u sebi želju za uzgojem hrane.''

Iako je interes za uzgojem vlastite hrane u posljednje vrijeme prilično izražen, mnogi gradovi se bore s nedostatkom prostora i plodnim tlom za uzgoj. Mnogi od nas traže rješenje za uzgoj hrane u gradovima, a na to ukazuje i izum ''kompjutera za hranu'' koji stvara pogodni klimu za uzgoj hrane te pojava vertikalnih farmi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:04