EVO DETALJA

Uskoro će se u Zagrebu moći isprobati veganski sirevi, ćevapčići i sasvim poseban sladoled

 Ustupljena Fotografija/
VegeSajam održat će se 3. lipnja na zagrebačkom Europskom trgu, a u nastavku saznajte i što će se sve nuditi

U sklopu VegeSajma, koji će se na Europskom trgu održati u subotu, 3. lipnja, posjetitelji će moći isprobati veganske sireve, mochi, gyoze, falafel, ćevapčiće, nekoliko vrsta biljnih burgera, biljne kobasice, salame i odreske, a kao jedan od najvećih aduta sajma organizatori najavljuju veganski sladoled. Kako kažu iz udruge Prijatelji životinja, veganski sladoled koji će se nuditi na VegeSajmu ukusan je, zdraviji od klasičnog i u umjerenim količinama manje kaloričan pa vjeruju kako će na okupljanju na Europskom trgu iduće subote biti pravi hit.

image
Ustupljena Fotografija/

Dobro je dodati i kako će na sajmu biti prisutni izlagači i ugostitelji kao što su ekipa iz Oaza Joyful Kitchen te Falafel etc., o kojima smo pisali i na Dobroj hrani i koji su jedan od najčešćih odabira zagrebačkih vegana kada je u pitanju dobar ručak. Osim toga, predstavit će se i brendovi poput Sana delikatese, Vegefino, Annapurna, nekoliko OPG-ova, a za tekuće osvježenje zadužena je simpatična ekipa koja stoji iza brenda Ekipa Kombucha.

image
Matej Čelar/ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/

Ovaj, 12. po redu VegeSajam, ujedno je i najava 15. ZeGeVege festivala održivog življenja koji će se održati 1. i 2. rujna 2023., također na zagrebačkom Europskom trgu. Važno je spomenuti i kako se na oba događaja neće koristiti jednokratna plastična ambalaža ni jednokratne plastične vrećice, a sve ponuđeno i promovirano bit će biljnog porijekla. Cilj je poticanje posjetitelja da svojim načinom života i prehrane ostavljaju što manji ekološki otisak. Promocijom održivog načina života i svojim pozitivnim ozračjem oba događaja su i mjesto dobrih odluka – u korist vlastitoga zdravlja, okoliša i životinja.

Više detalja potražite ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:43