LJETO U ZAGREBU

Uskoro kreće Mali piknik na Gornjem gradu, nudit će se zalogaji malih proizvođača, evo detalja

 Niko Goga/
Sakrijte se ispod krošnji i uz pogled na grad uživajte u ljetnim okusima malih proizvođača svakog petka od 22. srpnja do 12.8.

Mali piknik će uskoro ponovo ostaviti svoj fini trag na Gornjem gradu i pretvoriti jednu od najljepših gradskih lokacija u mjesto sretnih susreta i lokalnih poslastica, najavljuju organizatori. Prve ovogodišnji susret ispod krošnji gornjogradskog parka Bele IV zakazan je za 22. srpnja, nakon čega će Mali piknik nastaviti pričati svoju drugačiju ljetnu piknik-priču svakog sljedećeg petka, sve do 12. kolovoza.

image
Niko Goga/

Gastro ponuda je, kao i uvijek, u vrijednim rukama nekolicine malih proizvođača s Malog placa, poznate mobilne tržnice lokalnih proizvoda. Za utažiti žeđ tako ćete moći birati između gin tonica koji će miješati PK gin tonic Croatia i to s lokalnim ginom iz Luftbremzer Gin Distillery, Iskrenih vina Matković u svim bojama, craft pive iz jedne od najboljih malih pivovara na domaćoj craft sceni PriMarius, osvježavajućeg fermentiranog čaja spravljenog po tradicionalnoj recepturi od Ekipe Kombucha i hladno prešanih ekoloških sokova od voća iz vrta OPG-a Korade.

Daljnje istraživanje ljetnih okusa malih lokalnih proizvođača vodit će vas kroz opcije delikatesnih kozjih i kravljih sireva, krumpiruša, bučnica, povrtnih popečaka, domaćih sourdough peciva, bezglutenskih kruščića, heljdinih kreksića, hummusa i tahini namaza, štrudli od jabuke i bobičastog voća, kolača od prhkog tijesta s jabukama, ručno rađenih veganskih prhkih kiflica s džemom, tradicionalne babke s čokoladom ili ružica sa smokvama i medom...

image
Roko Bahat/

Topla preporuka organizatora, ali i nas samih je da, ako provodite ljeto u Zagrebu, obavezno rezervirate najmanje jedan petak za uživanje u svim onim jednostavnim stvarima koje dolaze s Malim piknikom, otpustite sve brige, okupite obitelj i drage prijatelje, izvedite svoj par na romantičan spoj, podijelite dekicu i koji zalogaj sa psom...

Dobro je dodati i kako Mali piknik ima isključivo vegetarijansku ponudu, s brojnim veganskim i bezglutenskim opcijama. Sve namirnice su iz lokalnog i održivog izvora, a događanje je bez plastike.

"Jedno je sigurno, uz sve što ovdje isprobate i kupite dobit ćete i veliko hvala što birate lokalno i podržavate male proizvođače i njihovu održivu priču, što direktnije", poručuju organizatori.

Ulaz je slobodan, a sve što trebate ponijeti sa sobom je dobro raspoloženje. Više informacija pronađite na službenoj Facebook stranici, Facebook eventu i Instagram profilu.

image
Borut Planinc/
image
Vilim Redza/
image
Borut Planinc/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:42