Svi u Varaždin

Uskoro počinje 25. Špancirfest, gastro program ove godine prilično je bogat, evo što se nudi

Od 18. do 27. kolovoza možete uživati u odličnoj zabavi i raznim ukusnim zalogajima na varaždinskim ulicama

Kraj ljeta se već tradicionalno obilježava u Varaždinu, na popularnom uličnom festivalu Špancirfestu, koji svake godine privlači sve više posjetitelja željnih dobre zabave i raznih ukusnih zalogaja. Ovogodišnji jubilarni 25. Špancirfest će tako, osim bogatog programa, imati čak tri velike festivalske gastro zone s bogatom ponudom; Carlsberg Food & Party zona, Vinski grad i Špancir Burger Festival. Tu je i desetak manjih street food kutaka, a treba spomenuti i odlične varaždinske restorane u povijesnoj jezgri, od restorana s Michelinovom preporukom do onog s vrhunskom ponudom tradicionalnih jela. To znači da na Špancirfestu, koji traje od 18. do 27. kolovoza, nećete ostati gladni, a niti žedni.

image

Picnic Mingle & Fun burger

Sandro Sklepic

Osim što se u sklopu Špancirfesta tradicionalno sad već odvija i Vinski grad na kojem uz čašu finog vina možete gricnuti i koji komad sira, tu je još i Špancir Burger Festival na kojem ćete moći kušati oko 30 vrsta smash, klasičnih i ostalih izvedenica popularne ulične hrane.
image

Beg‘s Plant Based

Špancirfest Press

Ako vam se ne jede meso tu je Beg’s Plant Based koji će vas sigurno iznenaditi burgerima odličnog okusa i bez trunke mesa. Po prvi put u Varaždinu se predstavlja Mate Janković s Institutom za burgere, Ivan Pažanin sa Chefs burgers, kao i Škartoc ljubavi, a ostale nove, no i već viđene burger majstore posjetite na Kapucinskom trgu.
image

Marko Palfi

Sandro Sklepic

image

Mate Janković

Sandro Sklepic

Zanimljivu ponudu možete naći i na kiosku Chufte powered by Tako Yaki. Chef Martino Zanelli Kovačić priprema mesne, riblje ili npr. voćne i desertne okruglice.
image

Ćufte fresh trout avocado meatballs

Špancirfest Press

image

Ćufte Spicy chicken meatballs

Špancirfest Press

Pronađite ih u Carlsberg Food & Party zoni u prekrasnom ambijentu Starog grada, gdje vas čekaju i brojna druga gastro iznenađenja kao što je ekipa Rollin Flocka s wokovima i wrapovima i restorani Zvonimir i Kajkuš s roštiljem.
image

Rollin Flock Bowl

Špancirfest Press
image

Rollin Flock Wrap

Špancirfest Press

image

Ferdinand Knedle

Špancirfest Press

Tu su i popularne Ferdinand knedle koje na Špancirfest dolaze u foodtrucku koji će smjestiti na Franjevačkom trgu ispred palače Herzer. Svoja jela spremaju i Masterchefove zvijezde Melkior Bašić i Damir Tomljanović i to u Vinskom gradu, a Melkior ima i svoj kutak na Špancir Burger Festivalu.
image

Izbor sireva na Vinskom gradu

Špancirfest Press
image

Voćni korneti

Špancirfest Press

Na svakom koraku očekuje vas puno neodoljivih mirisa popularnih varaždinskih klipiča, gibanica, langoša, domaćih kolača, sladoleda, palačinki, kao i nekoliko fresh cornera tako da smo sigurni da ćete na Špancirfestu pronaći nešto po svom gastro guštu.

Kako ne biste gubili vrijeme tražeći parkirna mjesta, Grad Varaždin i Turistička zajednica grada Varaždina osigurali su za posjetitelje Špancirfesta besplatno parkiranje na parkiralištu Auto Kluba Varteks u Biškupečkoj ulici, svakog dana tijekom festivala od 17 sati. Od parkirališta do Trga slobode u centru Varaždina besplatno će goste do ponoći prevoziti “buseki” javnog gradskog prijevoza. Više informacija pronađite na službenoj stranici festivala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:21