URBANOVO

Uskoro počinje najpopularniji vinski događaj u Međimurju, ovdje je sve što trebate znati

 Ustupljena Fotografija/
Urbanovo se i ove godine održava u Domu kulture i turizma, u nastavku donosimo pregled programa

Ove godine, sredinom svibnja, od 12. do 14. svibnja, u Štrigovi se održava ključni međimurski festival vina - Urbanovo. Druge godine zaredom smješten je u Dom kulture i turizma, objekt koji će i ove godine biti mjesto izlaganja najboljeg što nude međimurski vinari kao i mjesto susreta poslovnih partneri vinara izlagača, vlasnika restorana, sommeliera te svih koji su na bilo koji način uključeni kako u proizvodnju tako i u distribuciju vrhunskih vina.

image
Ustupljena Fotografija/
image
Silvio Benc/

Urbanovo organizira udruga "Hortus Croatiae" čiji je odnedavni predsjednik mladi i perspektivni vinar Robert Horvat. Samom Festivalu Pušipela, koji predstavlja vrhunac Urbanovog, prethodi Međunarodno ocjenjivanje vina (28. i 29. travnja) te Urbanovo gurman tjedan (5.-14. svibnja), a Urbanovo završava Otvorenim podrumima (19.-20. svibnja). Tijekom Festivala Pušipela održat će se i otvorenje izložbe "Vino na granici, vino na meji", Wine & gastro urban night show, Wine & run, vinske radionice i vinski kviz.

image
Ustupljena Fotografija/

Festival je otvoren za javnost, uz kupnju ulaznice u iznosu od 20 eura, a radno vrijeme sva tri dana je od 12 do 19 sati.

"Naša su vina spremna kako za obične vinoljupce tako i za profesionalce i stručnjake. Urbanovo je festival za svakoga i osobito nam je zadovoljstvo svakog posjetitelja dočekati kao gosta, a ispratiti ga kao prijatelja", poručio je predsjednik Društva vinogradara i vinara "Hortus Croatiae" Robert Horvat.

Više detalja potražite na službenoj stranici Urbanova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2023 15:51