NOVO MJESTO

Uskoro se u centru Zagreba otvara BUT, nudit će steakove i tatarski, prezvuršt i hladetinu

 Meat The King Facebook/
BUT u Margaretskoj otvara vlasnik Meat the Kinga, poznatog zagrebačkog mesnog butika

Na mjestu starog Maraschina ili, još recentnije, nedavno zatvorene Soli Mate Jankovića, u zagrebačkoj Margaretskoj ulici kroz mjesec dana otvara se BUT. Riječ je o restoranu Tihomira Smoljanca, vlasnika brenda Meat the King, gdje će nuditi tople i hladne mesne zalogaje. Vijest je objavljena na društvenim mrežama Meat the Kinga, a kako nam je Smoljanec rekao u kratkom telefonskom razgovoru, samo neka od jela koja će se ovdje moći naručiti su različite terine, tatarski, carpaccio, ali i prezvuršt (tlačenica ili švargla) i hladetina. Uz to, nudit će i birana vina.

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix

Sve je trenutno u fazi testiranja, a iza projekta, uz Smoljanca, stoji i Tomo Ricov, poznati zagrebački ugostitelj i DJ koji je na istom mjestu s Jankovićem otvorio Sol. Nakon velikog početnog uspjeha, Sol je preselila u prostor Gradske kavane na Trgu bana Josipa Jelačića pa je tako ovaj prostor ostao prazan.

image
Meat The King Facebook/
image
Meat The King Facebook/

Tihomir Smoljanec svoj prvi mesni butik otvorio je na Prisavlju, a zatim i u Martićevoj ulici. Na obje adrese nudi odležane komade govedine i junetine, ali i suhomesnate proizvode od crne slavonske svinje. Smoljanec inače dolazi iz obitelji križevačkih uzgajivača koji su još u Jugoslaviji imali veliku privatnu farmu junadi koja je izvodila meso pa njegov interes za ovo područje nije slučajan. Cijeli se život bavi uzgojen junadi te zna tko kako hrani i drži stoku, što mu svakako daje prednost kod odabira proizvoda koje nudi u svojim butik mesnicama, a s obzirom na sve to, logično je očekivati i da će se u restoranu BUT nuditi vrhunski komadi mesa. Cijelu priču o Tihomiru Smoljancu i njegovom Meat the Kingu možete pročitati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:42