DOBRA IDEJA ZA IZLET

Uspješno rade već 23 godine, a zbog njihove hrane i ambijenta Zagrepčani odlaze na ručak u Međimurje

Imamo dva dobra razloga da se ovog vikenda zaputite u Međimurje - prvi je odlična hrana u Maloj hiži, a druga uživanje u vinima s pogledom na međimurske vinograde

Međimurska Mala hiža, smještena u Mačkovcu nedaleko Čakovca, jedan je od omiljenih tradicionalnih restorana toga kraja, ali i općenito u zemlji. Osim Međimuraca, već se godinama tamo upućuju i Zagrepčani, pa i gosti iz drugih dijelova zemlje, a upravo tim pod vodstvom Branimira Tomašića, vlasnika Male hiže, ovih dana slavi veliki 23. rođendan.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix/Cropix
image
Zeljko Hajdinjak/Cropix/Cropix

Osim po ugodno, sa starinskim štihom uređenom prostoru restorana, prostranoj terasi i lijepo uređenom dvorištu, razlog zbog kojeg se gurmani ovdje vole vratiti je svakako i hrana. Kada smo ih prošle godine posjetili, tamo smo kušali odličnog kopuna s trgancima i vanjkušima te svinjetinu s chutneyem od trešanja i turošem, a uvijek odlični ovdje su i deserti, među kojima najčešće biramo kombinaciju sladoleda od buče i međimursku gibanicu. Porcije su ovdje obilne, a hrana slasna.

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/

Svakako vrijedi napomenuti i kako je Mala hiža jedan od onih restorana koji posebnu pažnju posvećuje tradiciji, ali da su daleko od klasike, već je na prvi pogled jasno iz njihovih tanjura. Jela prilagođavaju sezoni, a velik dio namirnica dolazi iz njihovog uzgoja, što je svakako pohvalno.

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix/Cropix

S obzirom na to da su stigli prvi pravi sunčani dani, idealni za izlet van grada, možda su veliki rođendan i ova dobra preporuka dovoljan razlog da vikend iskoristite za odlazak u Međimurje. Osim u Malu hižu, svratiti možete i do Mađerkinog brega, gdje upravo ovih dana otvaraju sezonu.

image
Julien Duval/

Važno je dodati i kako će sav sadržaj gostima tijekom travnja biti dostupan samo vikendom, dok od svibnja Mađerkin breg radi svakoga dana. Dakle, to su dva više nego dobra razloga da sjednete u automobil, odradite vožnju od nešto više od sat vremena i prepustite se uživanju na međimurski način.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:11