CHEERS

Uz ovaj kultni kafić odrastale su brojne generacije, a ove je godine zatvorio svoja vrata

 Cheers Facebook Page
Mjesto na kojem "svatko zna tvoje ime", ove je godine zbog krize uzrokovane koronavirusom, na veliku žalost brojnih fanova, zatvoreno

Vjerujemo kako već na spomen imena likova kao što su Cliff, Norm, Sam, Carla, Woody i Dr. Fraiser Crane pogađate kako je riječ o kultnoj seriji "Kafić Uzdravlje" (eng. "Cheers") te kako je tužna vijest da se zatvara najpopularniji bar 80-ih i 90-ih godina prilično pogodila one najveće fanove. Bar Cheers u Bostonu, koji je zbog krize nastale koronavirusom krajem kolovoza zatvorio svoja vrata, nastao je po uzoru na popularnu seriju i zapravo je riječ o replici bara s malih ekrana. Iako se serija prestala emitirati još 1993. godine, vlasnik Tom Kershaw bar je otvorio tek 2001. godine i on je instantno postao hit među obožavateljima simpatičnih likova i njihovih zgoda iz "Kafića Uzdravlje".

"Kroz ovih 20 godina suočio sam se s brojnim ekonomskim padovima i usponima, no nažalost, COVID-19 pandemija i otežani pregovori s vlasnicima prostora, učinili su ovaj trenutni izazov nepremostivim", rekao je Kershaw za The Vintage News.

Zanimljivo je spomenuti i kako su kreatori serije kafić najprije planirali smjestiti u pustinji ili manjem gradiću, a onda su shvatili koliko je zapravo Boston u to vrijeme bio zapostavljen, a imao je toliko potencijala. Prva epizoda emitirala se 1982. godine, a zadnja 1993. godine. Kroz godine serija "Kafić Uzdravlje" osvojila je čak pet Zlatnih globusa i 27 Emmyja, a za različite nagrade bila je nominirana čak 117 nevjerojatnih puta. Također, uloga Woodyja u "Kafiću Uzdravlje" bila je iznimno značajna za danas veliku holivudsku zvijezdu Woodyja Harrelsona, a publika je, između ostalih, upravo iza šanka ovog kafića, pobliže upoznala i Kirstie Alley i Teda Dansona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 08:32