DOBRA PREPORUKA

Već nam nedostaje ljeto i zato pijemo pivo koje smo na vruć ljetni dan proglasili apsolutnim favoritom

 Ustupljena Fotografija/
Jedan od onih skeptika kada su u pitanju piva s "egzotičnim" dodacima o Adriatic pivu s ružmarinom još uvijek ne prestaje pričati

Čak i najveći konzervativci kada je u pitanju pivo, oni koji se obično prvi pobune kada se na stolu nađe pivo s egzotičnim dodacima poput slatkog voća ili kojekakvih začina, ovog su ljeta sasvim neočekivano pali na ale s ružmarinom male Adriatic pivovare, smještene nedaleko Zadra.

"Da sam znao da se radi s ružmarinom, nikada je ne bih naručio", rekao nam je jedan takve sorte, a potom danima nije prestajao govoriti, da citiramo, o "lako moguće najboljem pivu ovog ljeta".

image
Ustupljena Fotografija/

Adriaticov ale fantastično je pivo u kojem se ružmarin osjeća tek negdje u pozadini, a ne kao kad ga previše staviš na pečenje pa preuzme glavnu ulogu. Nije dominantan, lijepo se stapa s blagom gorčinom piva i, baš kako kažu iz ove male pivovare, donosi osvježenje povjetarca s mora na vruć ljetni dan, a mi bismo dodali i, u ovim prvim pravim jesenskim danima lijep je podsjetnik na bezbrižno ljeto iza nas. Jedno jako dobro pivo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:38