CHEFOVSKA POSLA

VELIKE PROMJENE U ISTAKNUTOM RESTORANU: Deni Srdoč odlazi iz Hrvatske, a na rukovodeću poziciju Drage di Lovrana vraća se Zdravko Tomšić

 Mario Kučera
 

Naslovna fotografija: Mario Kučera

Chef Deni Srdoč, najmlađi hrvatski chef koji je rukovodio restoranom s Michelinovom zvjezdicom odlazi iz Restorana Draga di Lovrana van Hrvatske, a rukovodeću poziciju preuzima istaknuti chef Zdravko Tomšić. Pismo o promjeni u rukovodećim pozicijama Christiana Nikolca, vlasnika Drage di Lovrana prenosimo u cjelosti:

Lovran, 070319.
Restoran Draga di Lovrana.
Na fotografiji: Deni Srdoc - chef dobitnik Michelinove zvjezdice.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX

Restoran Draga di Lovrana posljednjih je četiri godine doživio strelovit uzlet u svijet visoke gastronomije, nizao velike uspjehe i pohvale renomiranih domaćih i svjetskih vodiča a kruna uspjeha svakako je prva kvarnerska Michelinova zvjezdica 2019.godine potvrđena je i u narednoj godini.

Lovran, 310813
Vila Draga di Lovrana.
Foto: Davor Zunic / CROPIX
Davor Zunic / CROPIX

Svi recentni uspjesi zaslužni su predanim radom sjajnog uigranog tima restorana Draga di Lovrana na čelu s Denijem Srdočem, jednim od najmlađih šefova kuhinje s Michelinovom zvjezdicom. Njegov inovativan pristup kuhanju i namirnicama uz haute cuisine standarde sjajno se uklopio u zamišljenu priču restorana i hotela Draga di Lovrana kao mjesto spajanja svega najboljeg od mora i planine koji ga okružuju.

Nakon pet godina izvrsnog rada Deni Srdoč se krajem ljeta okreće novim idejama i istraživanjima svojih inspiracija van granica Hrvatske a naš stalni kuharski tim ove jeseni nastavlja s konceptom koji je restoran Draga di Lovrana doveo do statusa jednog od najboljih restorana Hrvatske uz rukovodeće pojačanje nekadašnjeg glavnog chefa Zdravka Tomšića koji je 2005. godine osmislio prvi koncept našeg restorana.

Zagreb, 200214.
Zdravko Tomsic, chef iz restorana Draga di Lovrana gostovao je u restoranu Vinodol i pripremio veceru od 7 slijedova.
Na fotografiji: Zdravko Tomsic.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markicevic / CROPIX

Naš restoran u svojoj je 15-godišnjoj povijesti svoje temelje gradio isključivo na ideji da se osnovna ponuda namirnice i jela ne mijenja već usključivo unaprijeđuje što potvrđuje činjenica da su u tom razdoblju hotelsku kuhinju vodila samo dva chefa i tom idejom s novim i ambicioznim projektima nastavljamo dalje prema novim uspjesima.

Nakon odlaska chefa Denija krajem ljeta vlasnik restorana i hotela Christian Nikolac u suradnji s chefom Tomšićem nastavit će zacrtanim pravcem i novim idejama baziranim na najsvježijim namirnicama lokalnoga kraja, morskim kreacijama od ulova vlastitih ribarskih brodova kojima vlasnik Christian već godinama opskrbljuje primorski kraj i najbolje restorane regije uz okuse i začine mediteransko planinskog kraja koji okružuju naš hotel. Chefu Srdoču kao sjajnom kuharu i dragom prijatelju želimo uspješan nastavak profesionalnog djelovanja." stoji u pismu gospodina Nikolca

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:58