VELIKE PROMJENE U ISTAKNUTOM RESTORANU

Deni Srdoč odlazi iz Hrvatske, a u Draga di Lovranu vraća se Zdravko Tomšić!

Zdravko Tomšić
 Mario Kučera
Restoran Draga di Lovrana posljednje je četiri godine doživio strelovit uzlet u svijet visoke gastronomije, a sad je vrijeme za promjene.

Chef Deni Srdoč, najmlađi hrvatski chef koji je rukovodio restoranom s Michelinovom zvjezdicom odlazi iz Restorana Draga di Lovrana van Hrvatske, a rukovodeću poziciju preuzima istaknuti chef Zdravko Tomšić. Pismo o promjeni u rukovodećim pozicijama Christiana Nikolca, vlasnika Drage di Lovrana prenosimo u cjelosti:

image
Draga di Lovrana
Mario Kučera

Restoran Draga di Lovrana posljednjih je četiri godine doživio strelovit uzlet u svijet visoke gastronomije, nizao velike uspjehe i pohvale renomiranih domaćih i svjetskih vodiča a kruna uspjeha svakako je prva kvarnerska Michelinova zvjezdica 2019.godine potvrđena je i u narednoj godini.

image
Deni Srdoč
Berislava Picek/Cropix

Svi recentni uspjesi zaslužni su predanim radom sjajnog uigranog tima restorana Draga di Lovrana na čelu s Denijem Srdočem, jednim od najmlađih šefova kuhinje s Michelinovom zvjezdicom. Njegov inovativan pristup kuhanju i namirnicama uz haute cuisine standarde sjajno se uklopio u zamišljenu priču restorana i hotela Draga di Lovrana kao mjesto spajanja svega najboljeg od mora i planine koji ga okružuju.

image
Draga di Lovrana
Arhiva Vila Di Lovrana

Nakon pet godina izvrsnog rada Deni Srdoč se krajem ljeta okreće novim idejama i istraživanjima svojih inspiracija van granica Hrvatske a naš stalni kuharski tim ove jeseni nastavlja s konceptom koji je restoran Draga di Lovrana doveo do statusa jednog od najboljih restorana Hrvatske uz rukovodeće pojačanje nekadašnjeg glavnog chefa Zdravka Tomšića koji je 2005. godine osmislio prvi koncept našeg restorana.

Naš restoran u svojoj je 15-godišnjoj povijesti svoje temelje gradio isključivo na ideji da se osnovna ponuda namirnice i jela ne mijenja već usključivo unaprijeđuje što potvrđuje činjenica da su u tom razdoblju hotelsku kuhinju vodila samo dva chefa i tom idejom s novim i ambicioznim projektima nastavljamo dalje prema novim uspjesima.

image
Zdravko Tomšić

Nakon odlaska chefa Denija krajem ljeta vlasnik restorana i hotela Christian Nikolac u suradnji s chefom Tomšićem nastavit će zacrtanim pravcem i novim idejama baziranim na najsvježijim namirnicama lokalnoga kraja, morskim kreacijama od ulova vlastitih ribarskih brodova kojima vlasnik Christian već godinama opskrbljuje primorski kraj i najbolje restorane regije uz okuse i začine mediteransko planinskog kraja koji okružuju naš hotel. Chefu Srdoču kao sjajnom kuharu i dragom prijatelju želimo uspješan nastavak profesionalnog djelovanja." stoji u pismu gospodina Nikolca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2022 02:58