NOVA KUHARICA

Veliki svjetski chefovi predstavljaju 100 onih stvarno vrijednih pažnje, na popisu i domaće ime

 Phaidon.com/Mario Kucera
Knjiga "Today‘s Special: Leading Chefs Choose 100 Emerging Chefs" izdavačke kuće Phaidon uskoro i u našim rukama

Početkom ožujka u prodaju izlazi knjiga "Today's Special: Leading Chefs Choose 100 Emerging Chefs" koja će zaljubljenicima u visoku gastronomiju pomoći da pobliže upoznaju čak 100 sjajnih chefova iz cijelog svijeta, a koje su izabrali probrani, prepoznati i iznimno cijenjeni chefovi današnjice. Među njih 20 nalazi se 10 ženskih i 10 muških autora chefova kao što su Ana Roš i Jose Andreas. Svatko od njih odabrao je pet chefova kojima predviđaju sjajnu budućnost kada su u pitanju stil kuhanja, restorani koje vode, ali i njihove osobnosti unutar i van kuhinje.

image
Phaidon.com

Svaki od izabranih chefova u knjizi će biti predstavljen kroz detaljan profil, recepte i fotografije. Dobro je spomenuti i kako će knjiga sadržavati više od 300 recepata, ali i kako bi ona mogla biti više nego dobar pregled trenutne gastronomske scene u doba kada su restorani zatvoreni, a chefovi ograničeni u iskazivanju vlastitih znanja.

Između ostalih, u knjizi se tako mogu pronaći slovenski chefovi Luka Košir iz Griča te Jakob Pitar iz TaBara, ali i naš Bernard Korak koji je svoje znanje svojevremeno usavršavao u Hiši Franko Ane Roš, a danas samostalno vodi obiteljski restoran Korak na Plešivici. Zanimljivo je spomenuti i kako je na sastavljanju njegovo profila sudjelovao i poznati domaći gastro novinar i znalac Hrvoje Petrić.

image
bernard korak restoran
Mario Kucera/


Knjigu izdaje poznata izdavačka kuća Phaidon i bit će dostupna za narudžbu putem službene stranice, Amazona i drugih online platformi po cijeni od 50 eura. Inače, "Today's Special: Leading Chefs Choose 100 Emerging Chefs" prethodila je Phaidonova knjiga "Coco" izdana 2010. godine, a 100 najboljih iz cijelog svijeta tada su također birala velika imena svjetske gastronomije kao što su Rene Redzepi, Alain Ducasse i Gordon Ramsay.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:59