ADVENTSKA PREPORUKA

Veliko finale humanitarnog Diners Club Cooking Duela na Europskom trgu

 Ustupljena Fotografija/
Veliko finale 23. prosinca u 18:00 još jednom poziva posjetitelje na EU Advent gdje se dobro jede, još bolje druži i kuha u humane svrhe već sedam godina
Veliko finale 23. prosinca u 18:00 još jednom poziva posjetitelje na EU Advent gdje se dobro jede, još bolje druži i kuha u humane svrhe već sedam godina

U utorak, 23. prosinca, od 18 do 20 sati, Advent na Europskom trgu donosi veliko finale humanitarnog Diners Club Cooking Duela. Pred publikom će kuhati chef Ivan Vrbanec i glumac Marko Petrić protiv chefa Matije Sušca i influencerice Lare Vukušić, a večer će, uz gastro okršaj i kušanje jela, biti obilježena i dodjelom donacije od 10.000 eura udruzi Budi dobro, u sklopu inicijative Together for Change.

image
Ustupljena Fotografija/

Advent na Europskom trgu ove zime nije bio samo mjesto susreta i dobre atmosfere, već i ozbiljno gastronomsko poprište s jasnom humanitarnom porukom. Diners Club Cooking Dueli tijekom prosinca okupili su chefove, poznata lica i influencere u nizu kulinarskih dvoboja u kojima su se tijekom cijelog prosinca, svakog četvrtka porcije rasprodavale do posljednjeg zalogaja.

Nakon tri uspješno održana duela, utorak, 23. prosinca, rezerviran je za veliko finale u kojem se ponovno spajaju kuhinjska tehnika, kreativnost i blagdanski okusi.

U završnom okršaju snage će odmjeriti chef Ivan Vrbanec, poznat po sudjelovanju u RTL-ovom showu Hell‘s Kitchen koji trenutačno radi u Bloom Room i glumac Marko Petrić, protiv chefa Matije Sušca chefa Sopala, jednog od najmodernijih restorana u Hrvatskoj, te Lare Vukušić, influencerice s izraženim osjećajem za gastro-trendove. Finalisti će pred publikom pripremati blagdanske kuglice na dva načina, arancine od sipe i mini kuglice od zagrebačkog, jela osmišljena kao spoj street fooda i fine dining pristupa u ribljoj i mesnoj varijanti.

image
Ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/

Publika, kao i tijekom cijelog programa, ima ključnu ulogu: kuša oba jela za samo 8 eura, kupovinom jela donira i glasovanjem odlučuje pobjednika večeri.

Finalni duel dio je inicijative Together for Change, u sklopu koje će udruzi biti uručena donacija u iznosu od 10.000 eura. Donaciju će, kao predstavnica Erste banke i Diners Cluba, uručiti Anita Markota Štriga, direktorica Sektora razvoja poslovanja za privatne klijente. Cijeli program vodi Sanja Doležal, koja je duelima daje dodatnu toplinu i blagdanski ton.

Ovogodišnji Diners Club Cooking Dueli pokazali su koliko ovakav format rezonira s publikom. U prvom duelu, održanom 4. prosinca, Vedran Bošković i Antonija Jagodić pripremali su pizza dog i hot dog u pizza tijestu, dok su Goran Stanisavljević i Arijeta Gashi ponudili picek z mlincima u street food varijanti. Drugi duel, 11. prosinca, donio je dvoboj Maura Renje i Paule Sikirić, koji su kuhali vegetarijansku sarmu s hrskavom rižom, kremom od krumpira i kiselim kupusom, protiv Petra Tucmana i Igora Jadana s rolicama od zelja i krumpira. U trećem duelu, 18. prosinca, Ivan Pavlović i Marija Mazalin pripremali su pohanu sarmu na kremi od krumpira i hrena, dok su Kristian Godinić i Branimir Ramljak oduševili publikom s pulled veprovim mesom, parenim kruhom od pira, miso mayo umakom i narom.

image
Ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/

Duele su iz publike podržali Sandra Rončević, chefica i autorica kuharica, Matija Bogdan, jedan od najutjecajnijih domaćih kuhara, Marco Cucurin, influencer, ali kuhar po zanimanju te mnogi drugi.

Zajednički nazivnik svih večeri bila je velika posjećenost, odlična atmosfera i snažna humanitarna poruka koju EU Advent želi poslati u vrijeme blagdana. Donacije od prodaje jela namijenjene su udruzi Budi dobro, koja se bavi prevencijom raka i pruža podršku oboljelima kroz program rehabilitacije na otoku Lošinju.

Ako želite isprobati adventska jela, više od 50 različitih jela na 18 kućica, a da se ni jedno ne ponavlja, razlog su više da ovih dana dođete na Europski trg. Veliko finale 23. prosinca u 18:00 još jednom poziva posjetitelje na EU Advent gdje se dobro jede, još bolje druži i kuha u humane svrhe već sedam godina. Uvjerite se zašto je ovo adventska lokacija koja se ne obilazi nego se na nju ciljano izlazi.

image
Ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/

Radno vrijeme EU Adventa je od ponedjeljka do četvrtka od 12:00 - 23:00, petkom od 12:00 - 00:00, subotom od 10:00 – 00:00 i nedjeljom od 10:00 - 23:00. Za Badnjak od 10:00 – 20:00, a za Božić od 15:00 – 23:00, na Staru godinu od 10:00 - 03:00 i na Novu godinu 17:00-23:00. Detaljan program i satnice redovno se tjedno objavljuju na službenoj stranici te Tik Tok, IG i FB društvenim kanalima EU Adventa. Ulaz na sve programe je besplatan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2025 13:20