MUNDUS VINI

Veliko priznanje za kutjevačku vinariju, osvojili zlato za jedno od njihovih najpoznatijih blendova

 Press/Galić Vina
Nakon brončanih, srebrnih i zlatnih odličja na Decanteru 2023 i nova godina za Galić vina obećava

Na 34. Grand International Wine Award MUNDUS VINI - jednom od najvećih vinskih natjecanja u Njemačkoj, ali i u svijetu - Galić Vina iz Kujeva za njihovo Crno 9 2017 osvojila je zlatnu medalju kao priznanje za stručnost i inovacije koje provode, pružajući nezaboravan okus i iskustvo u svakom gutljaju. Natjecanje je, kao i uvijek, održano u Neustadtu an der Weinstrasse u Njemačkoj, a trajalo je od 20. do 25. veljače pri čemu je u zavidnoj konkurenciji sudjelovalo oko 7500 uzoraka vina iz 45 zemalja.

"Crno 9 plod je rada našeg izuzetnog tima i vlasnika Josipa Galića koji su od samih početaka posvećeni postizanju vrhunske kvalitete i autentičnog okusa. Svaka boca ovog vina nosi pečat vrhunske kvalitete, uz iznimnu pažnju posvećenu svakom koraku proizvodnog procesa, od odabira najboljeg grožđa do precizne fermentacije i dozrijevanja", poručili su iz nagrađene vinarije.

image
Press/Galić Vina

Crno 9, naglašavaju, vino je bogatih slojeva aroma i kompleksnog okusa napravljeno od 55 posto Cabernet Sauvignona, 40 Merlota i 5 posto Cabernet Franca.

"Paleta se proteže od vrlo ugodnog mirisa crnih ribizla i suhih šljiva, iza kojega slijede profinjene začinske arome crnog papra, cedrovine i muškatnog oraščića, stvarajući izvanredno uravnotežen i dugotrajan dojam na nepcu. Okus je masivan i snažan, blago pikantan, ali istovremeno i iznimno slastan", opisuju u Galić vinima karakteristike nagrađene etikete.

image
Press/Galić Vina

Odležavanjem u trajanju od 24 mjeseca u barrique bačvama dobili su bogato i kompleksno vino, koje može dozrijevati više od 15 godina.

"Vinarija je to koja je svojom pojavom prilično uzdrmala ustaljene odnose na lokalnoj vinskoj sceni. Odmah nakon lansiranja prvih berbi istaknula se izvrsnom kvalitetom i postala jedna od najtraženijih vinarija Slavonije na tržištu", napisao je u velikom pregledu kutjevačkog vinogorja naš vinski znalac Saša Špiranec. Pored graševine i sauvignona, piše dalje Špiranec, treba istaknuti i Crno 9, koje je kupaža više sorata vina. Cijelu recenziju pročitajte ovdje.

Inače, kolekcija Galić vina dostupna je u odabranim vinotekama i ugostiteljskim objektima diljem zemlje, kao i putem njihove online trgovine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:02