POGLEDAJ OVO!

Video bake Marije koja pokazuje kako napraviti najbolje fuže s piletinom hit je na Instagramu

 Berislava Picek/Cropix/
U sklopu popularnog projekta objavljen je video u kojem baka Marija priprema slasni nedjeljni ručak

Ovih je dana na popularnom Instagram profilu Pasta Grannies, koji danas broji više od 640 tisuća pratitelja, osvanuo video u kojem baka Marija iz Nove Vasi nad Dragonjo priprema istarske fuže s piletinom. Video se brzo proširio društvenim mrežama, a na YouTube kanalu, gdje je objavljena proširena verzija video recepta, do sada ga je pogledalo više od 35 tisuća gledatelja.

Kako stoji u opisu videa, 86-godišnja Marija pokazala je kako se tradicionalno pripremaju fuži, a zatim ih poslužila uz piletinu pripremljenu na način specifičan za istarsku kuhinju. Baka Marija tako u videu mijesi tijesto, pojašnjava kako ga najbolje razvaljati te način na koji se fuži oblikuju. Na kraju jelo poslužuje uz pecorino sir, a kako spominje autorica videa Vicky Bennison, u pitanju je tradicionalan nedjeljni ručak istarskog kraja.

Pasta Grannies projekt je koji je nastao kada je pokretačica Vicky Bennison istraživala talijansku kuhinju i shvatila kako se starinski recepti danas više ne prenose na mlađe generacije. Upravo je tako i došla na ideju da se baci u potragu za vrijednim bakama, zabilježi njihove tradicionalne recepte te ih s ostatkom svijeta podijeli na svojim kanalima. U sklopu svog projekta 2019. godine izdala je čak i kuharicu "Pasta Grannies".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:49