Iskoristite sunčan dan

Vikend u Ivaniću: Ako volite buču tada morate probati bučokremšnitu, čoko-praline i ovo pivo

 Instagram @crafterspivovara
170 izlagača, 15-ak ugostitelja, poznati chefovi, slatka i slana jela od buče, zvučna imena s glazbene scene... veselo je ovog vikenda u Ivanić-Gradu na sajmu buča, bučinog ulja, proizvoda od buča i ostalih eko-etno proizvoda

"Bučijada je već tradicionalna manifestacija koja svake godine okuplja sve veći broj proizvođača, ali i i posjetitelja. Napomenuo bih da je utrošeno čak 7 tona nejestive buče za dekoraciju, zahvaljujući našim udrugama. Bučijada je kao turistička manifestacija definitivno u gospodarskom smislu vrlo značajna za Grad. Činjenica da se u ova tri dana koliko manifestacija traje, prodaju svi proizvodi, dovoljno govori koliko ima jak gospodarski značaj . Drago mi je vidjeti da se toliki broj ljudi poistovjećuje s Bučijadom, manifestacijom od koje se živi od godine do godine", rekao je Javor Bojan Leš, gradonačelnik Ivanić Grada.

image
Press

Svoje proizvode i usluge predstavlja 170 izlagača i 15-tak ugostitelja koji zajedno tvore najveći prodajni sajam bučinog ulja, buča i proizvoda od buča u Hrvatskoj. U ponudi su bučino ulje, bučnice, pivo od buče Crafter‘s pivovare, juha od buče, a za ljubitelje slatkog tu su bučokremšnite i nove ekskluzivne čokoladne praline punjene bučinim namazom i bučinim uljem.

"Imamo odličan odaziv uljara koji su naši ključni izlagači. Buča je tema svih kreativaca koji su ovdje predstavili mnoštvo stvari od različitih materijala- za svakoga ponešto. Od ovogodišnjih noviteta, svakako bih istaknula čokoladu punjenu bučinim namazom i bučinim uljem. Od programskog sadržaja, dvije su novine - kulinarski show s poznatim chefovima, Melkiorom Bašićem i Damirom Tomljanovićem i radionica ukrašavanja suhih buča u funkciji hranilica za ptice koja će se održati u nedjelju. Tako da nam se buča pokazala kao vrlo zahvalna namirnica za različite interpretacije", istaknula je Ana Gašparović, direktorica lokalne Turističke zajednice.

Mislav Lukša iz OPG-a Ivanićanka otkrio je kako su za posjetitelje ove godine pripremili posebne proizvode od buče u kombinaciji s konopljom, no tu je i nezaobilazna domaća bučnica.

Mnoštvo dekoracija od buča postavljeno je u središnjem gradskom parku, zajedno sa photo i selfie punktovima, a na temu ukrašavanja održat će se i radionica s poznatom voditeljicom emisije Vrtlarica na televiziji, Kornelijom Benyovsky Šoštarić.

Za djecu je mnogo sadržaja na tradicionalnoj Maloj Bučijadi pa tako mogu sudjelovati u jedenju kremšnita od buča, pogledati mađioničarske i kazališne predstave, utrkivati se drvenim konjićima, natjecati u gađanju lukom i strijelom, skakanju u vrećama, gađanju limenki, u letećem kuglanju i brojnim drugim igrama. Uz brojne igraonice, radionice i sportske aktivnosti svatko će pronaći neku zabavu. Posebno atraktivna za male, ali i velike je vožnja prepoznatljivom buča kočijom kroz grad.

image
Press

Posjetitelje će u subotu zabavljati Halid Bešlić, te od 22:30 DJ Nick Bane, a manifestaciju će u nedjelju zatvoriti u 19 sati Maja Šuput te u 21 sat Reanimatori. U sklopu programa nastupat će i mladi rock bandovi, puhački orkestri i KUD-ovi, a mažoretkinje će predstaviti i svoje nastupe.

Iskoristiti možete ovu prigodu i da, u blizini samog grada, posjetite veliki posavski kukuruzni labirint “Hrvatica” u Dubrovčaku Lijevom koji će biti prigodno ukrašen bučama. Očekuje vas uzbudljiva igra potrage kroz kilometar staza samog labirinta.

image
Press

Parking se za vrijeme Bučijade ne naplaćuje i organiziran je na nekoliko lokacija, no krećete li iz Zagreba svakako iskoristite Bučko Express.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 15:33