PROMO

Vina istarske Agrolagune osvojila dva zlata na prestižnom natjecanju u Italiji

 Promo/
Na najbolji način promiču istarsku vinsku kulturu, njezinu raznolikost i bogatstvo...

Vina Castello Festigia 2018 i Cabernet Franc Festigia Riserva 2018 i ove su se godine iz Italije, s natjecanja "Emozioni dal Mondo: Merlot i Cabernet Insieme", vratila sa zlatnim medaljama. Taj je događaj već sedamnaest godina jedno od najprestižnijih europskih enoloških natjecanja i jedini na svijetu s fokusom na sorte merlot i cabernet i njihove kupaže, a održava se pod pokroviteljstvom prestižne međunarodne organizacije OIV - International Organisation of Vine and Wine, pa je ovo uistinu važna prva potvrda vrhunske kvalitete za berbu 2018, koju će ljubitelji vina uskoro moći kušati jer tek izlazi na tržište.

image
Promo/

Radi se o crnoj kupaži u čiji sastav ulaze međunarodne sorte, merlot i cabernet franc. Vino odiše istarskim duhom i terroirom te na najbolji način pokazuje sve karakteristike istarskih vrhunskih crnih vina: eleganciju, kompleksnost, mekoću i zrelost tanina, duboku i živu boju, svježinu posebne istarske umjerene mediteranske klime i toplinu istarske crvenice. Castello Festigia kontinuirano osvaja zlatne medalje na najprestižnijim svjetskim natjecanjima. Ova je nagrada treće zlato dobiveno u ovoj godini, i to u jakoj konkurenciji od 220 uzoraka iz 18 zemalja svijeta.

- Velika je čast osvojiti zlato za vina koja ćemo tek predstaviti svojim potrošačima. Ovo nam je još jedna potvrda kontinuirane kvalitete naših vina, ali i poticaj svim našim vrijednim ljudima koji sudjeluju u stvaranju vinske priče. U našim je vinogradima završila ovogodišnja berba te ćemo dati sve da i dalje proizvodimo vina koja će postizati ovakve prestižne rezultate na natjecanjima s najboljim svjetskim konkurentima - istaknula je Nerina Zec, predsjednica Uprave Agrolagune.

image
Promo/
image
Promo/

Vina Laguna složena su u piramidu od onih svježih, živahnih za svakodnevnu potrošnju do onih iznimnih, kompleksnih, za vinske znalce. Za to je zaslužan tim enologa Vina Laguna, kreativna skupina mladih, talentiranih individua usmjerenih na zajednički cilj: kontinuirano povećanje kvalitete vina linija Vina Laguna, Vina Laguna Festigia te Laguna Festigia Riserva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:42