PROMO

Vina za ljetna druženja: koje se najbolje slaže uz rižoto i junetinu, a koje uz cheesecake?

 Ledora/
Ljetne večeri stvorene su za uživanje, a dobro društvo, opuštajuća glazba, ukusna hrana i kvalitetno piće učinit će ih još boljima...

Odabir glazbe i društva ipak je jednostavniji od odabira menija i pripadajućeg pića, stoga vam donosimo savjete kako vinske gutljaje savršeno ukomponirati u ljetnu večeru.

Večeru započnite laganim morskim predjelom - bijeli rižoto s kozicama, tjestenina s plodovima mora ili bruskete s rajčicama, maslinovim uljem i bosiljkom osvojit će i najstroža nepca, a u kombinaciji sa suhim bijelim vinom, poput Graševine Trs No. 5, već na početku večere će zaslužiti ovacije gostiju. Svjetlo žute boje s blagim zelenim nijansama, elegantnog okusa, voćnog i svježeg mirisa u kojem dominiraju sortne arome citrusa i bijelog cvijeća akacije, Graševina će svaki će zalogaj učiniti još ukusnijim. Skeniranjem QR koda etikete Trsa No. 5 pokreće se glazba skladana posebno za ovo vino pa će tako druženje na terasi obogatiti lagane funk i pop melodije.

image
Ledora/

Kao glavno jelo možete poslužiti junetinu ili svinjetinu u umaku od crnog vina i bobičastog voća koji će razigrati mesne okuse. Kupaža Merlota, Cabernet sauvignona i kraljice feričanačkih vinograda Frankovke, Ruby Fusion, elegantno je crno vino, s manje tijela i tanina, a s više sočnosti i laganih voćnih nota, od kojih se ističu zrelo bobičasto voće i suha šljiva. Ruby Fusion vino je punog tijela u kojemu se isprepliću mirisi ručno branih bobica grožđa, drveta, slatkih začina i vanilije. Nastalo je kombinacijom tradicionalnog i modernog pristupa proizvodnji, uz posebnu pažnju mladih enologa koji su razvili novi okus crnog vina na hrvatskoj vinskoj karti.

image
Domagoj Miletic/

Nakon dva slijeda, predlažemo laganiji i nježniji desert jer ljeti je ipak prevruće za pečene slastice, zar ne? Vašim će se gostima zasigurno svidjeti i jednostavni cheesecake s preljevom od bobičastog voća, a uz pratnju gutljaja rosea Matarouge, savršeno će zaokružiti ljetne gastronomske užitke. Nenametljiva svježina suhog rosea, bogatog i trajnog okusa upotpunit će okuse deserta. Ovo blago voćno vino prožeto okusom maline, uz dodatak nota kadulje, oduševljava i edukativnom interaktivnom etiketom baš kao i Trs No. 5 s početka večere. Vaše će goste odvesti na putovanje poznatim svjetskim vinskim regijama rosea, a skeniranjem QR koda u samo jednom kliku možete posjetiti i mjesto Feričanci u istočnoj Slavoniji te prošetati vinogradima gdje dozrijevaju bobice za ovaj lagani rose.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 22:09