PROMO

Vinarija Kutjevo predstavila limitiranu ediciju svježeg, voćnog i pitkog mladog vina

 Promo/
Vino je proizvedeno od najznačajnije sorte kontinentalne Hrvatske i idealno je za predblagdansko i blagdansko doba

Ljubitelji svjetskog trenda predstavljanja mladih vina mogu uživati u prvom vinu iz berbe 2021. koje nam dolazi na tržište. Riječ je o mladom vinu sorte graševina proizvedenom u limitiranoj ediciji. Vino je namijenjeno prodaji tijekom nadolazećih predblagdanskih i blagdanskih dana, a riječ je o želji vinarije Kutjevo da tržištu i ljubiteljima mladih vina pruži priliku da kušaju izuzetno svježe, voćno i pitko vino, proizvedeno od najznačajnije sorte kontinentalne Hrvatske.

"Novu vinsku sezonu počinjemo limitiranom edicijom mlade graševine, vinom koje je nastalo iz želje da tradiciju kušanja mladih vina približimo kupcima, ugostiteljima i vinoljupcima. I ove godine, osvajanjem brojnih internacionalnih nagrada, pokazali smo kako se kvaliteta naših vina diže kroz svaku berbu, a upravo spomenutim vinom tržištu želimo predstaviti potencijal berbe 2021. Unatoč izazovnoj godini, grožđe iz ovogodišnje berbe izuzetne je kvalitete, stoga nas veseli mogućnost da možemo ponuditi vino koje će biti svojevrsni uvid u kvalitetu koju mogu očekivati. Mlada graševina na tržište izlazi u studenome, u vrijeme kada diljem svijeta ljubitelji vina kušaju i uživaju u mladim vinima, stoga ne zaboravite uživati u martinjskim svečanostima i predblagdanskim danima uz butelju dobrog mladog vina koje će cijeli doživljaj podići na višu razinu", poručuju iz vinarije.

image
Promo/

Mlada graševina vino je nižih alkohola, iznimne svježine i izražene mineralnosti koju dobiva zbog specifičnosti vinogradarskih položaja vinarije Kutjevo. Naglašeni voćni aromatski profil uz nijanse suptilnih herbalnih nota, niski tanini i izražena svježina osvajaju na prvo kušanje. Sama proizvodnja mladog vina zahtjevan je proces, s obzirom na to da se svaki korak mora pažljivo kontrolirati. Od berbe, prijema i prerade grožđa do same fermentacije, sve mora biti odrađeno gotovo savršeno. Izraženi voćni karakter, kako u mirisu tako i u okusu, utječe na užitak kušanja ovakvog stila vina, a postignut je kontroliranom temperaturom fermentacije.

"Izlazak na tržište limitirane edicije mlade graševine događa se upravo u vrijeme tradicionalne svetkovine Martinja, koje se u vinorodnim krajevima obilježava već desetljećima. Diljem Srednje Europe 11. studenoga se slavi u skladu s tradicijom i mnogim običajima. Njegovanje tradicionalnog pučkog običaja krštenja mladog vina, koje je završilo fazu alkoholnog vrenja te se iz mošta pretvorilo u vino, posebno je značajno kako za nas tako i za ostale vinogradare i vinare kutjevačkog vinogorja. Cijelo vinogorje na taj dan živi u znaku svojih vina, a različitim proslavama obilježavamo simboličan dan utisnut u našu vinsku kulturu. Prilikom proslave kuša se mlado vino koje zbog posebnog okusa i karaktera ima mnoge poklonike, a prijatelji i gosti druže se u vinskim podrumima, odnosno vinogradima. Želimo da svi ljubitelji vina diljem zemlje kroz limitiranu ediciju osjete i proslave s nama tradiciju kušanja prvog vina nove berbe te zajedno s prijateljima i obitelji uživaju u svojevrsnom uvodu u nove berbe vrhunskih i premium vina čiji se izlazak na tržište očekuje tijekom sljedeće godine", poručuju iz vinarije Kutjevo.

Više informacija o limitiranoj seriji mlade graševine 2021. možete pronaći na web stranici vinarije Kutjevo.

MLADO VINO

Upoznajte živahnost, lepršavost i ekspresiju primarnih aroma mlade graševine. Lagana i osvježavajuća alternativa tradicionalnim, odležanijim vinima, nastala u trenucima želje za stvaranjem novih uspomena. Vino naglašene voćnosti, mineralnosti i niže koncentracije alkohola konzumirajte u opuštenoj atmosferi s obitelji i najdražima. Poslužite rashlađeno na 10 - 12 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. siječanj 2023 17:25