En primeur

Vinistra najavljuje 11. premijerno kušanje mladih malvazija u Zagrebu, bit će više od 60 vinara

 Merlo De Graia A.k.a. Neven Jurj/
U ponedjeljak, 13. veljače, u hotelu Esplanade održat će se 11. izdanje En primeura mladih malvazija u organizaciji Vinistre

Vinistra je prva u Hrvatskoj 2012. organizirala ovu atraktivnu manifestaciju po uzoru na kušanje novih berbi u vinskoj Francuskoj i od tada svake godine vlasnici restorana, vinoteka, cafe barova, distributeri, hotelijeri, vinski kritičari i novinari iščekuju veljaču kako bi uživali u druženju s vinarima i malvazijama nove berbe od kojih se uvijek mnogo očekuje, jer letvica je podignuta vrlo visoko. Istarskim vinarima i ove će se godine pridružiti kolege s Kvarnera sa svojim žlahtinama i Bregovite Hrvatske s autohtonim sortama berbe 2022.

image
Merlo De Graia A.k.a. Neven Jurj/
image
Merlo De Graia A.k.a. Neven Jurj/

Tradicionalno, degustacija je podijeljena u dva dijela, od 13 do 16 sati rezervirana je isključivo za poslovnu publiku, a od 16 do 19 sati za širu javnost i ljubitelje vina. Ulaz je kao i svake godine besplatan, no svi koji žele biti dio ove lijepe vinske priče trebaju se prijaviti putem linka .

image
Merlo De Graia A.k.a. Neven Jurj/

„Malvazije berbe 2022. iznimnog su potencijala pa će svi oni koji dođu na 11. En primeur uživati u odličnim mladim vinima. S ovim vinskim događanjem otvorili smo sezonu manifestacija u organizaciji naše udruge među kojima je i domaćinstvo Concours Mondial de Bruxellesa, prestižnog vinskog ocjenjivanja na kojem će se u svibnju u Poreču okupiti više od 350 vinskih ocjenjivača i stručnjaka iz čitavog svijeta“, ističe Luka Rossi predsjednik Vinistre, udruge vinogradara i vinara Istre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2023 09:15