Ovo još niste vidjeli

Vinska katastrofa: Divlja rijeka crvenog vina šokirala stanovnike malog mjesta i prouzročila veliku štetu

Uzrok bujice puknuće je čak dva tanka koja su sadržavala goleme količine popularnog pića

Čak 2,2 milijuna litara crvenog vina ovu je nedjelju teklo ulicama malog mjesta Levira u Portugalu. Možda ćete se na prvu nasmijati i odmahnuti rukom uz pomisao “Blago njima!”, no ustvari je riječ o manjoj ekološkoj katastrofi koja je prouzročila veliku štetu, kako proizvođačima vina, destileriji Levira koja se nalazi u mjestu São Lourenço do Bairro, u općini Anadija u Portugalu, tako i mještanima tog i susjednog mjesta Levira.


Čak dva spremnika u vlasništvu destilerije Levira, koji su sadržavali nevjerojatnih 2,2 milijuna litara tekućine, iznenada su popustila. Mještani malog grada Levira ostali su zapanjeni kada je bujica crvenog vina potekla njihovim ulicama, a izlijevanje je bilo toliko veliko da je vino koje je iscurilo moglo napuniti olimpijski bazen. Rijeku vina blokirala je tek vatrogasna postrojba Anadije koja je izljev preusmjerila u obližnje polje, izvijestili su lokalni mediji.

Destilerija Levira se odmah u nedjelju na svojim društvenim mrežama ispričala svim pogođenim stranama: “Dragi susjedi, duboko žalimo zbog incidenta koji se dogodio jutros, a uključivao je pucanje dvije jedinice za skladištenje vina pogodnog za potrošnju, koje su nabavljene u sklopu izvanredne mjere potpore vlade proizvođačima i vinarijama tijekom Destilacijske krize 2023., potaknute viškom vina u zemlji.

Iako incident nije uzrokovao nikakve ozljede, želimo izraziti iskrenu zabrinutost zbog štete nastale općenito u Leviri, a posebno u vašim domovima”, istaknuli su te dodali da preuzimaju punu odgovornost za troškove vezane za čišćenje i popravak štete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:21