GDJE ZA VIKEND?

Vinski vikend u centru grada: upoznajte vinare i probajte popularnu pizzu, sireve i galette

 Vedran Peteh/Cropix
Druženje uz ponajbolje etikete iz svijeta prirodnih vina i uživanje u popularnim pizza te sourdough zalogajima

Nakon što su nedavno najavili nekoliko tematskih radionica, ekipa iz Nesputanih vina ovog petka i subote odlučila je otići korak dalje. Udružili su se s poznatim imenima i osmislili vikend za pamćenje za sve ljubitelje dobrih vina i istih takvih zalogaja.

Naime, u petak u Nesputana vina, na adresu Jurja Žerjavića 7/2, dolaze veliki vinari Franz Strohmeier i Ewald Tscheppe - Werlitsch! Uz druženje u Cogitu "U Dvorištu", gdje su i smještena Nesputana vina, te degustaciju nekih od najcjenjenijih etiketa u svijetu prirodnih vina, zainteresirani će uživati i u zalogajima GOAT! to go pizzerije o kojoj smo nedavno i pisali.

U pitanju je relativno nova pizzerija smještena na zagrebačkoj Knežiji koja je na scenu donijela sasvim novi pogled na omiljeno jelo mnogih. Naime, u Goatu rade pizzu tipa pala romana, duguljastog je oblika, lagana i prozračna, a nakon dostave i dalje ostaje hrskava i slasna kao da je tek izašla iz pećnice. Iako su dostupni na dostavnom servisu Wolt, kada smo ih svojevremeno posjetili, iz GOAT! to go rekli su nam kako im je uvijek draže kada kupci u lokal dolaze po pizzu sami pa u istoj uživaju dok je još vruća. Osim toga, uz pizzu kod njih možete kupiti i prirodna vina i craft pivo.

PRIČU O GOAT! TO GO PIZZERIJI PROČITAJTE OVDJE

image
Vedran Peteh/Cropix

Nakon upoznavanja s vinarima, druženje se seli u Bastion gdje će se vina spomenutih vinara cijeli dan točiti na čaše te će se na kraju dana otvoriti i nekoliko posebnih boca. Kotizacija za prvi dan iznosi 240 kuna, a uključuje 4+4 čaše vina i pizza zalogaje.

Dan kasnije, u subotu, 10. prosinca, zainteresirani će i dalje imati prilike uživati u vinima Franza i Werlitscha, no ovog puta bit će uparena sa sourdough zalogajima Janje Benić, poznatije pod internet nadimkom Janjolinka. Janja će raditi slatki i slani galette, a dodatno će iz začiniti i Kumparičkinim sirom te karamelom. Cijena kotizacije za drugi dan iznosi 120 kuna, a uključuje 1+1 galette i 1+1 čašu vina.

Janja Benić, inače poznata hrvatska kreatorica sadržaja i blogerica, posljednjih je godina posvećena pripremi sourdough kruha, galettea, a posebno su popularne njezine krafne koje se za vrijeme sezone mogu pronaći u zagrebačkom lokalu Broom44. Prošle nam je godine otkrila i svoj recept za slatki sourdough galette s jagodama. Ostavljamo ga u nastavku, a vi ga, uz male preinake, možete prilagoditi sezoni i lagano tijesto nadjenuti plodovima poput kruške ili jabuke.

RECEPT ZA JANJIN SOURDOUGH GALETTE

O fantastičnim sirevima iz male Kumparička proizvodnje, pak, ne treba previše govoriti. Vjerujemo kako svi gurmani već dobro znaju o čemu je riječ, a u slučaju da je ipak potreban podsjetnik, ostavljamo poveznicu na priču koju smo svojevremeno napravili s obitelji Winkler o njihovoj Stanciji Kumparička.

PRIČU O STANCIJI KUMPARIČKA PROČITAJTE OVDJE.

image
Goran Sebelic/Cropix
image
Marko Miscevic/Cropix

Zainteresirani za radionice mogu se prijaviti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a više informacija možete potražiti i na društvenim mrežama Nesputanih vina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:04