OHLADI I POPIJ

Voćni jogurt s jabukom i cimetom istarske mljekare Latus jedan je od najboljih koje smo kušali!

Jogurti Latus
 Privatna Arhiva
Mljekara Latus stoji obitelj Orbanić koja proizvodi sireve, jogurt pa i mozzarellu od mlijeka vlastitih krava.

Voćni jogurt s jabukom i cimetom istarske mljekare Latus jedan je od najboljih koje smo probali u posljednje vrijeme. Okusom nije presladak, što potvrđuje i natpis na deklaraciji da se radi bez dodatka šećera. Okusom je istovremeno kremast i podatan, ali vrlo pitak. Komadići jabuke asociraju na bakinu nedjeljnu štrudlu, a sve što želite jest da u zalihama imate još jednu bočicu. Iako smo upoznati s njihovim proizvodima, na ovaj jogurt naletjeli smo sasvim slučajno i kupili 500 g po cijeni od 12,99 kuna u zagrebačkoj prodavaonici Grga Čvarak. Budući da nam se toliko svidjelo, još istog dana u večernjim satima odlučili smo nadopuniti svoje zalihe, no nažalost sve je bilo rasprodano. Uz spomenuti okus jabuke i cimeta, istarska mljekara Latus proizvodi još i jogurt s jagodom te marelicom.

image
Jogurt s jabukom i cimetom
Privatna Arhiva


Podsjetimo da iza mljekare Latus stoji obitelj Orbanić koja proizvodi sireve, jogurt pa i mozzarellu od mlijeka vlastitih krava. Njihovo ime nije novost na sceni i obiteljska manufaktura radi više od 20 godina, a zbog kvalitete njihovih proizvoda ne čudi da uživaju status jednog od najboljih hrvatskih malih proizvođača.

image
Matija Djanjesic/Cropix
image
Matija Djanjesic/Cropix


Osim spomenute prodavaonice Grga Čvarak u Zagrebu, njihove proizvode možete kupiti na više prodajnih mjesta, a cijeli popis nalazi se ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. listopad 2021 01:31