Nakon što je prošlog ljeta zaludio Zagrepčane, hrskavi cruffin s punjenjem od limuna i kadulje opet je u prodaji u jednoj od najpopularnijih domaćih craft pekarnica - Bread Clubu. Tim u Bread Clubu redovito mijenja ponudu cruffina pripremajući sezonska punjenja, a upravo ova kombinacija predstavlja zasitno osvježenje koje će nam trebati kad se temperature napokon dignu.
Kada smo prošle godine o tome razgovarali s Darkom Kušićem, objasnio nam da je za cruffin s kaduljom pokušavao raditi kremu od limuna na više načina, isprobavao i recepte nekih slavnih slastičara, ali da to jednostavno nije bilo to, sve dok nije zamijenio jedan ključni sastojak:
"Svi uglavnom koriste maslac jer u kremu ide masnoća, no sjetio sam se da sam davno negdje naišao na informaciju da se može stavljati i maslinovo ulje umjesto maslaca. Čim sam to isprobao, sve je bilo ljepše teksture, a krema je imala drugačiji okus jer maslinovo ulje ima voćne arome koje dobro podržavaju limun", objasnio nam je tada.
embed_photo_jl}2424481{/embed_photo_jl}
TRIKOVI KAKO DO SVILENKASTE KREME OD LIMUNA
Među ljetnim okusima još je i kombinacija s marmeladom od soka jabuke, limuna i bazge te kremom od bijele čokolade i vrhnja, a te ljetne cruffine možete isprobati u jednoj od Bread Club poslovnica koje se nalaze diljem Zagreba, odnosno u Trakošćanskoj 42, Vlaškoj 27, Bukovačkoj 25, Horvaćanskoj 154 te na Britanskom trgu 9.