NOVA MJESTA

Vukovarska se budi, ovo su 3 mjesta gdje možete popiti dobru kavu, pojesti doručak ili gablec

 Privatna Arhiva/
Na užurbanoj Vukovarskoj sada se pije ponajbolja kava u gradu, a svratiti možete i na doručak, brunch ili zdravi ručak

Zagrebački kvartovi sve se više bude, a dokaz tome su i nedavna otvorenja novih lokala u Vukovarskoj ulici i okolici. Još prije dvije godine prepoznali smo trend zdrave i kvalitetne prehrane u neposrednoj blizini Vukovarske ulice kad smo napravili veliku reportažu o brojnim delikatesnim trgovinama na Vrbiku. U nastavku donosimo tri mjesta gdje možete popiti dobru kavu, pojesti doručak ili gablec:

GDJE NA KAVU?

Za one koji Vukovarskom često jure sa sastanka na sastanak, razveselit će vijest da je Cogito otvorio još jednu ekspozituru na kućnom broju 60. Tako od nedavno možete popiti dobru kavu na neobičnim kamenim blokovima koji imitiraju stolove. Cijene kave kreću se od 13 kn za espresso i kavu za van do 17 kn za bijelu kavu. Naručiti možete i kavu s biljnim mlijekom. Služe i matcha latte (20 kn), kakao (19 kn) i čaj (18 kn), kroasane ili nadopuniti kućne zalihe kave. Cogito je otvoren svakodnevno od 7:30 do 17 sati, subotom od 9 do 15 sati, a nedjeljom ne rade.

image
Privatna Arhiva/

GDJE NA DORUČAK?

Prolazeći užurbanom zagrebačkom Vukovarskom ulicom, zainteresirao nas je i simpatičan izlog nedavno otvorenog kafića - Mali Greenery . Riječ je o mjestu na kojem se također može popiti dobra kava, a osim toga, ondje se uživa u slasticama s potpisom slastičarnice Meet Mia i slasnim Kroštulinim kroasanima. Živopisan interijer ujedno je i prostor u kojem se ne puši, imaju kutak za najmlađe i malu terasu koji su dodatan plus za opušteno druženje na Vukovarskoj 54.

image
Privatna Arhiva/

GDJE NA RUČAK?

Kada nakon doručka ili kave prijeđete cestu i skrenete u Koransku, odmah na početku ulice, na broju 1c, dočekat će vas novi bistro PUNKT. Ovdje se svakog dana od sezonskih namirnica kuhaju dva topla jela na žlicu, od kojih je jedno vegansko ili vegetarijansko, a drugo riblje ili mesno. Svakodnevno nude i jedno bezglutensko jelo. Uz Punktova variva možete naručiti beskvasna peciva i pogače, a tu su i zdravije varijante slastica. Gablec možete pojesti na njihovoj terasi, a ako ste u žurbi, hranu ponesite na posao ili kući. Nude mogućnost korištenja staklenog posuđa na koje se plaća kaucija

image
Privatna Arhiva/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 06:56